Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

Ο Νίκος Χουντής επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ


Ο γραμματέας της ΚΠΕ του Συνασπισμού Νίκος Χουντής επικράτησε στις εσωκομματικές εκλογές για την πρώτη θέση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεύτερος ήρθε ο ευρωβουλευτής του κόμματος Δ. Παπαδημούλης και τρίτος ο Π. Τριγάζης.

Στις εσωκομματικές εκλογές ψήφισαν 11.538 μέλη του ΣΥΝ αριθμός αυξημένος κατά 33% σε σχέση με τις εσωκομματικές εκλογές του 2004...


ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΟΥΝΤΗ, ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗ, ΤΡΙΖΑΓΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ.................




Ν. Χουντής

Μιλώντας στη ΝΕΤ ο νικητής του εσωκομματικού δημοψηφίσματος ανέφερε τα εξής: «Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη του Συνασπισμού που, με τη μαζική τους συμμετοχή στη διαδικασία εκλογής των υποψηφίων Ευρωβουλευτών, ενίσχυσαν το δημοκρατικό, αριστερό χαρακτήρα του κόμματος. Θέλω να καλέσω τους πολίτες να υποστηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου για να δοθεί ισχυρό μήνυμα, ανατροπής και αλλαγής και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη».

Δ. Παπαδημούλης

Από την πλευρά του, ο κ. Παπαδημούλης συνεχάρη τον κ. Χουντή, σημειώνοντας ότι τα μέλη του ΣΥΝ μίλησαν και κατέγραψαν δύο ισοδύναμες υποψηφιότητες.

Όπως επισήμανε, «η ηγεσία του κόμματος καλείται, εν όψει και των ευρωεκλογών να αντιστοιχηθεί με το μήνυμα των μελών μας, με θετικές πρωτοβουλίες και αλλαγές».

Ο κ. Παπαδημούλης ευχαρίστησε τα μέλη του κόμματος για την εμπιστοσύνη τους, που όπως αναφέρει, «αντιπροσωπεύει μια ισχυρή βούληση του "κοινωνικού" Συνασπισμού που κανείς δεν πρέπει να αγνοήσει».

«Εύχομαι από καρδιάς στον σ. Νίκο Χουντή καλή δύναμη. Αναλαμβάνει πλέον ως επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου, πολύ μεγάλο βάρος στη συλλογική προσπάθεια για την επίτευξη του κομματικού μας στόχου, την εκλογή τεσσάρων ευρωβουλευτών», πρόσθεσε ο κ. Παπαδημούλης και κατέληξε λέγοντας:

«Προσωπικά είναι αυτονόητο ότι θα συνεχίσω, όπως πάντα, να συμβάλλω στον κοινό μας αγώνα, στο μέτρο φυσικά που μου αναλογεί. "Έκαστος εφ’ ώ ετάχθη". Με απόλυτο σεβασμό και δέσμευση στο "συνασπιστικό κεκτημένο" για την αριστερή ευρωπαϊκή μας πολιτική. Με υπερηφάνεια για τις ιδέες του ρεύματος της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής αριστεράς και σταθερή προσήλωση στην ανάγκη να ισχυροποιηθεί το κοινό μας σπίτι ο Συνασπισμός».

Π. Τριγάζης

«Τα μέλη του ΣΥΝ συμμετείχαν μαζικά - και αυτό είναι ελπιδοφόρο - στις εσωκομματικές εκλογές για την κατάταξη των υποψηφίων ευρωβουλευτών που θα προτείνει το κόμμα μας στον ΣΥΡΙΖΑ. Ευχαριστώ τις συντρόφισσες και τους συντρόφους που εξέφρασαν την προτίμηση τους στο πρόσωπο μου, κατατάσσοντας με στην τρίτη θέση», δήλωσε με τη σειρά του ο Π. Τριγάζης.

«Τώρα -τονισε- είναι η ώρα της εξωστρεφούς δράσης, για την κρίσιμη μάχη των ευροεκλογών του Ιουνίου την οποία θα δώσουμε συσπειρωμένοι με την πεποίθηση ότι θα είναι νικηφόρα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Για να αλλάξουμε τους συσχετισμούς στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Για να αλλάξουμε την Ελλάδα - Να αλλάξουμε την Ευρώπη».

Ανανεωτική Πτέρυγα: Όσοι σκέφτονται με όρους διχασμού να τους εγκαταλείψουν

Σε ανακοίνωσή της η Ανανεωτική Πτέρυγα του ΣΥΝ υπογραμμίζει ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος των μελών του ΣΥΝ αποτελεί αφενός «μήνυμα συσπείρωσης ενότητας και σεβασμού της διαφορετικότητας στο κόμμα» και αφετέρου «μήνυμα απόκρουσης των επικίνδυνων και διχαστικών επιθέσεων που γίνονται από στελέχη της πλειοψηφίας κατά της Ανανεωτικής Πτέρυγας του ΣΥΝ και των κορυφαίων της στελεχών».

«Καλούμε όσους σκέφτονται με όρους διχασμού να τους εγκαταλείψουν», τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση. «Να προβληματιστούν συνυπολογίζοντας τα μηνύματα του κόσμου της αριστεράς, όπως για παράδειγμα, αυτά του πρόσφατου συνεδρίου των Πανεπιστημιακών, να απομακρυνθούν από εφησυχασμούς και αυτάρκειες για την πορεία του κόμματος και να αγωνιστούμε όλοι μαζί για μια ανοδική πορεία του ΣΥΝ στην κοινωνία, απαλλαγμένη από ασφυκτικούς χειρισμούς περιχαράκωσής μας σε εσωτερικούς συσχετισμούς μηχανισμών».