Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

Πράσινες Πολιτικές – Αναφορές Δράκου σε ζητήματα φιλικών πολιτικών και στις δράσεις της Ν.Α.Μ.


Συνέντευξη Τύπου παρεχώρησε χθες το μεσημέρι στο γραφείο του ο Νομάρχης Μεσσηνίας κ. Δημήτρης Δράκος.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη σύσταση επιτροπής αρμόδια για δράσεις περιβαλλοντολογικές.

Αλλά και στην ένταξη στα ΣΔΙΤ του 8ου Δημοτικού σχολείου Καλαμάτας. Αναφορικά με τα θέματα είπε τα εξής:.................



«Μέσα από τη δύσκολη οικονομική πραγματικότητα που έχει δημιουργηθεί και τη βιώνουμε όλοι και μέσα από τα προβλήματα τα οποία διαμορφώνονται σε επίπεδο περιβάλλοντος, αναδεικνύεται συνεχώς η ανάγκη να έχουμε μια γενικότερη φιλοπεριβαλλοντολογική προσέγγιση, δραστηριότητα, επιχειρηματικότητα και προώθηση των ζητημάτων που αφορούν τη φίλο-περιβαλλοντολογική οικονομία, την ονομαζόμενη και πράσινη οικονομία.

Η αυτοδιοίκηση καλείται κι αυτή μαζί με τις Κυβερνήσεις κι όλους τους φορείς να παίξουν ρόλο πάνω σε αυτό το μέγα ζήτημα. Υπάρχουν πολιτικές, οι οποίες έχουν διαμορφωθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση κι όχι μόνο.

Υπάρχουν πολιτικές, οι οποίες αυτή τη στιγμή χρειάζονται και απαιτούν εφαρμογή από πλευράς Κυβερνήσεων και Περιφερειακών δομών και θεσμών, αλλά και επιχειρηματιών και επιχειρήσεων.

Πολλές φορές όμως, αυτές οι πολιτικές δεν έχουν μια συγκεκριμένη έκφραση και τακτική ως προς την εφαρμογή τους.

Γι΄ αυτό εμείς και πιστεύω ότι πρωτοπορούμε, θα συγκροτήσουμε αυτή τη στιγμή μια υπηρεσιακή επιτροπή υπό τον Διευθυντή Προγραμματισμού της ΝΑΜ κ. Δημήτρη Μουντζούρη και τον Διευθυντή της Αναπτυξιακής κ. Βασίλη Χατζή, στην οποία θα μετέχουν μηχανικοί, γεωπόνοι, περιβαλλοντολόγοι και διοικητικοί.

Η επιτροπή αυτή θα αθροίσει το υλικό και τις αποφάσεις , οι οποίες υπάρχουν παντού και σκόρπιες.

Θα εισηγηθεί πώς αυτές οι αποφάσεις και δράσεις μπορούν να γίνουν πρακτική εφαρμογής μέσα από τους αυτοδιοικητικούς φορείς και εν προκειμένω μέσα από τη ΝΑΜ και θα έρθει στις δύο αρμόδιες Νομαρχιακές επιτροπές που έχουν σχέση με το ζήτημα αυτό.

Την επιτροπή Παραγωγής και Ανάπτυξης και την επιτροπή Προγραμματισμού και Υποδομών για να έρθουν στη συνέχεια στο Νομαρχιακό Συμβούλιο κι όσο το δυνατό γρηγορότερα, εισηγήσεις επιστημονικές και εμπεριστατωμένες για την τακτική.

Πολιτικές, όπως είπα και νωρίτερα υπάρχουν. Θα έχετε πολύ σύντομα νέα σ΄ αυτή την υπόθεση, και θα πάρετε τον κατάλογο των ονομάτων που θα περιλαμβάνονται σ΄ αυτή την απόφασή μου, καθώς επίσης και τον λεπτομερή προγραμματισμό της δράσης τις επόμενες ημέρες της αρμόδιας επιτροπής.

Επίσης ήρθε η απόφαση ένταξης του 8ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας στα ΣΔΙΤ Πελοποννήσου, βορείου και Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης, όπως είχαμε ζητήσει από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΚ κ. Παταργιά στην προηγούμενη συνάντησή μας.

Επειδή τα προβλήματα για τη συγκεκριμένη περίπτωση είναι εξαιρετικά σημαντικά αλλά και επείγοντα, τις επόμενες ημέρες θα έρθω σε επαφή για να δούμε τι χρονοδιάγραμμα έχει αυτό και να προσπαθήσουμε να έχουμε μια ταχεία διεκπεραίωση του όλου ζητήματος, διότι έχει τη σημασία του να πάμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα στη λύση του συγκεκριμένου θέματος».


Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - kalnews.gr