Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

Ερώτηση της Νομαρχιακής Συμβούλου της "Ανατροπής" Δήμητρας Ψαρούλη για την «Καταβολή αποζημιώσεων από το πακέτο των 500 εκατ. Ευρώ»...


Η Νομαρχιακή Σύμβουλος της παράταξης «Ανατροπή» του Νομαρχιακού Συμβουλίου Μεσσηνίας κ. Δήμητρα Ψαρούλη-Τσουμελέα κατέθεσε ερώτηση προς το νομάρχη Μεσσηνίας με θέμα: «Καταβολή αποζημιώσεων από το πακέτο των 500 εκατ. Ευρώ».

Χαρακτηριστικά αναφέρει:..........


«Κύριε Νομάρχη, Μέσα στις επόμενες εβδομάδες πρόκειται να γίνει η πρώτη εκταμίευση από το πακέτο των 500 εκατ. Ευρώ για να δοθούν οι αποζημιώσεις του χαμένου εισοδήματος των αγροτών, όπως είχε δεσμευτεί η κυβέρνηση, αλλά υπάρχει έκδηλη ανησυχία για τις αποζημιώσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου από τον πρόεδρο της Ε.Α.Σ.

Η καταβολή θα γίνει μέσω του ΕΛΓΑ, αλλά για την περιφέρεια Πελοποννήσου δεν αναφέρονται τα προϊόντα εξειδικεύσεις, δεν έχουμε στοιχεία και δεν γνωρίζουμε πως θα γίνουν αυτά που μας έχουν υποσχεθεί- ιδιαίτερα για το λάδι τα εσπεριδοειδή και την κορινθιακή σταφίδα - όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πρόεδρος της Ε.Α.Σ.

Το μεγάλο κομμάτι των αποζημιώσεων πηγαίνει στη Βόρειο Ελλάδα και σε κάποιες περιοχές όπως του κάμπου της Θεσσαλίας όπου οι πιέσεις είναι έντονες και η δραστηριοποίηση εντονότερη.

Το γεγονός βέβαια ότι πρέπει να πιεστεί πολιτικά ο Υπουργός για να μπουν και τα άλλα προϊόντα εκτός του ότι δημιουργεί ερωτηματικά ….

θα πρέπει να μας προβληματίσει και να μη μας αφήσει αδιάφορους για το τι θα γίνει με τις αποζημιώσεις των αγροτών της δικής μας περιφέρειας και ιδιαίτερα του Νομού μας σε μια τόσο δύσκολη και όχι μόνο οικονομική συγκυρία.

Γι’ αυτό και ερωτάστε: Ποια η θέση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας στο συγκεκριμένο θέμα; Ακόμη και σήμερα χρειάζεται πίεση αρμοδίων παραγόντων για την εκπλήρωση εξαγγελιών που έχουν σχέση με αποζημιώσεις που δικαιούνται οι αγρότες μας; Τι απαντάτε στις ανησυχίες του προέδρου της ΕΑΣ ;

Πως σκέπτεστε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα;

Πιστεύετε τελικά ότι θα πάρουν αποζημιώσεις από το συγκεκριμένο πακέτο οι αγρότες της Περιφέρειας Πελοποννήσου;».