Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟΥΣ "8" ΑΠΟΨΕ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ!


Η μεγάλη ώρα για τον Παναθηναϊκό έφτασε και σήμερα το βράδυ υποδέχεται τη Βιγιαρεάλ (21:45 novasports - NovaΣΠΟΡ FM 94,6), στον επαναληπτικό του «Μαδριγάλ» για τη φάση των «16» του Champions League.

Με πάθος και τον κόσμο στο πλευρό του θα αγωνιστεί το «τριφύλλι», μια και το ΟΑΚΑ αναμένεται να είναι κατάμεστο από 70.000 οπαδούς του............


Με σύστημα 4-3-2-1 και τον Γκάμπριελ στην ενδεκάδα αντί του Χριστοδουλόπουλου θα παρατάξει την ομάδα ο Τεν Κάτε. «Αν είμαστε πειθαρχημένοι δεν πρόκειται να χάσουμε. Θα πρέπει να παίξετε και γι' αυτόν τον κόσμο, που τόσο μας έχει στηρίξει φέτος», είπε μεταξύ άλλων στους παίκτες ο Ολλανδός τεχνικός. Αποθεώνει τον Γιώργο Καραγκούνη ο ισπανικός Τύπος. «Θα παίξουμε για τη νίκη», τόνισε ο 55χρονος προπονητής.

Με πάθος και τον κόσμο του

Να εκμεταλλευτεί το προβάδισμα που απέκτησε μετά τον πρώτο αγώνα και να πάρει μια ακόμη ιστορική πρόκριση θέλει ο Παναθηναϊκός, που φιλοξενεί απόψε τη Βιγιαρεάλ, στο πλαίσιο των «16» του Champions League. Οι πράσινοι αναγνωρίζουν τις δυσκολίες της αναμέτρησης, αλλά και την αξία του αντιπάλου, αλλά φέρονται διατεθειμένοι να αντιπαραθέσουν τη δύναμη το πάθος, και την προσήλωση που έχουν δείξει στα προηγούμενα παιχνίδια του θεσμού, με τα γνωστά αποτελέσματα. Ταυτόχρονα, στο πλευρό της ομάδας θα βρίσκονται 70.000 οπαδοί του, οι οποίοι αναμένεται να στηρίξουν την ομάδα από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Ο Παναθηναϊκός, έχει ως σύμμαχο και την προϊστορία, που τον θέλει αήττητο με ισπανικές ομάδες στην Αθήνα, μια και μετρά τρεις νίκες και έξι ισοπαλίες.

Με τη γνωστή «συνταγή»…

Περίπου ξεκάθαρα είναι τα πράγματα για τον τρόπο που θα παρατάξει απόψε τον Παναθηναϊκό ο Χενκ Τεν Κάτε, ο οποίος θα εμπιστευτεί το 4-3-2-1, η κοινώς το 4-5-1. Η μόνη διαφορά σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες φαίνεται ότι είναι η επιλογή του Γκάμπριελ στην ενδεκάδα, αντί του Χριστοδουλόπουλου. Συγκεκριμένα, ο Γκαλίνοβιτς θα είναι στην εστία, με τους Βύντρα, Σαριέγκι μπροστά του, τον Νίλσον δεξιά και τον Βαβρζίνιακ να κερδίζει τη μάχη για το αριστερό άκρο από τον Σπυρόπουλο. Στη μεσαία γραμμή, ο Μάτος θα παίξει στον άξονα, με τον Ζιλμπέρτο δεξιά του και τον Καραγκούνη στα αριστερά του. Σε ότι αφορά την επίθεση, ο Γκάμπριελ θα έχει ρόλο δεξιού εξτρέμ, ο Σαλπιγγίδης στην αντίστοιχη θέση από τα αριστερά, και ο Βαγγέλης Μάντζιος στην κορυφή. Αυτό είναι το πιθανότερο σχήμα, αλλά παίκτες όπως ο Χριστοδουλόπουλος και Μάτος που δείχνουν σε καλή κατάσταση ακόμη κι αν δεν ξεκινήσουν θα χρησιμοποιηθούν, ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα.

Πως θα αγωνιστεί η Βιγιαρεάλ

Ο Ρομπέρ Πιρές παρουσίασε μεν στομαχικές διαταραχές κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, αλλά αναμένεται να αγωνιστεί κανονικά στο σημερινό ματς. Σε αντίθετη περίπτωση, τη θέση του στη μεσαία γραμμή της Βιγιαρεάλ θα πάρει ο Αριέλ Ιμπαγάσα. Η πιθανότερη σύνθεση είναι η ακόλουθη: Ντιέγκο Λόπεθ (τερματοφύλακας), Καπντεβίλα (αριστερός μπακ), Άνχελ (δεξί μπακ), Γκοντίν, Φουέντες (δίδυμο στόπερ), Σένα, Εγκούρεν (αμυντικά χαφ), Πιρές ή Ιμπαγάσα (αριστερό χαφ), Καθόρλα (δεξί χαφ), Γιορέντε, Ρόσι (επιθετικό δίδυμο).

Τεν Κάτε: «Παίξτε και για τον κόσμο»

Μια σύντομη ομιλία προς τους παίκτες έκανε χθες ο Τεν Κάτε, η οποία αποσκοπούσε κυρίως στο ψυχολογικό κομμάτι. Ο Ολλανδός τεχνικός ζήτησε πειθαρχημένο παιχνίδι αλλά και νίκη για τον κόσμο.

«Εγώ πιστεύω στην πρόκριση και θα τα καταφέρουμε αν το πιστέψετε και εσείς. Αντιμετωπίζουμε μία πολύ καλή ομάδα, αλλά αν εμείς είμαστε αυτοί που πρέπει, θα περάσουμε. Το θέμα είναι ότι εμείς πρέπει να είμαστε πολύ καλοί στην τακτική και αν είμαστε πειθαρχημένοι δεν πρόκειται να χάσουμε. Μπορούμε να περάσουμε και να προχωρήσουμε στην διοργάνωση. Το γήπεδο θα είναι γεμάτο. Θα πρέπει να παίξετε και γι' αυτόν τον κόσμο, που τόσο μας έχει στηρίξει φέτος και αύριο το βράδυ να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί μία μεγάλη πρόκριση».

Αποθεώνουν Καραγκούνη

Η παρουσία του Γιώργου Καραγκούνη τα τελευταία χρόνια στα ευρωπαϊκά γήπεδα τον έχει καταξιώσει στο ποδοσφαιρικό στερέωμα. Απόδειξη αυτού, το χθεσινό ισπανικό δημοσίευμα, το οποίο και τον χαρακτηρίζει ως την μεγαλύτερη αξία του ελληνικού ποδοσφαίρου:

«Μετά την επιστροφή του από το εξωτερικό ο Καραγκούνης έχει μετατραπεί στη μεγαλύτερη αξία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η περηφάνια, η ψυχή, η προσωπικότητα, η ηγετική του ικανότητα, η αξιοπρεπέστατη τεχνική του κατάρτιση και ένα... κανόνι στα πόδια του τον έχουν κάνει τα τελευταία χρόνια σημείο αναφοράς. Η παρουσία του στον Παναθηναϊκό είναι αδιαμφισβήτητη αν και στα τελευταία ματς ο προπονητής τον έχει προστατεύσει, διότι έπαιζε συνέχεια. Όταν αγωνίζεται τα δίνει όλα και μένει από δυνάμεις. Αυτός ο παίκτης είναι ο μεγάλος κίνδυνος του Παναθηναϊκού. Είναι ο παίκτης που μπορεί να ξεσηκώσει τον κόσμο. Ενσαρκώνει το πνεύμα του ακούραστου και αδάμαστου μαχητή. Είναι ικανός ώστε η ψυχολογική κατάσταση και αυτοεκτίμηση των συμπαικτών του να μην πέσει ποτέ».


*Στο μεταγραφικό στόχαστρο της Φλουμινένσε βρίσκεται ο Γκάμπριελ σύμφωνα με βραζιλιάνικο δημοσίευμα. Ο 27χρονος μέσος πάντως δεσμεύεται με συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2012.



Βαγγέλης Νερατζιάς
http://www.sport-fm.gr/article/168338