Τρίτη 29 Ιουλίου 2008

Για την ώρα δεν "πείθει" ο Ομπάμα!



Το ταξίδι στο εξωτερικό, το οποίο προσέλαβε μεγάλη δημοσιότητα, του υποψήφιου του Δημοκρατικού Κόμματος Μπαράκ Ομπάμα δεν φαίνεται να συνέβαλε στην αύξηση της εμπιστοσύνης ως προς την ικανότητά του να γίνει πρόεδρος και ενδέχεται να βοήθησε στην ενεργοποίηση των υποστηρικτών του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων Τζον ΜαΚέιν, σύμφωνα με δημοσκόπηση το αποτέλεσμα της οποίας δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Από την δημοσκόπηση για την εφημερίδα "USA Today" που διενήργησε το ινστιτούτο "Gallup" μεταξύ 1.007 ενηλίκων στο διάστημα από την Παρασκευή ως το Σάββατο, προκύπτει μία αύξηση του αριθμού των εχόντων πρόθεση να ψηφίσουν Ρεπουμπλικάνων ψηφοφόρων σε σύγκριση με ότι επικρατούσε πριν από ένα μήνα ενώ ο κόσμος φαίνεται χωρισμένος αναφορικά με το εάν θα αποχωρήσουν από το Ιράκ τα αμερικανικά στρατεύματα στο πλαίσιο ενός χρονοδιαγράμματος.

Τα στοιχεία που δημοσιεύονται σήμερα στην "USA Today" δείχνουν ότι ο Ομπάμα προηγείται του ΚαΚέιν με 47% έναντι 44% μεταξύ των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, ενώ πριν από ένα μήνα η διαφορά τους ήταν έξι εκατοστιαίες μονάδες.

Μεταξύ των προτιθέμενων να ψηφίσουν ,ο ΜαΚέιν προηγείται με 49% έναντι 45% του Ομπάμα, ανατρέποντας προβάδισμα 5 εκατοστιαίων μονάδων που είχε ο τελευταίος.

Το περιθώριο λάθους είναι 4 εκατοστιαίες μονάδες τόσο για τους εγγεγραμμένους όσο και για τους προτιθέμενους να ψηφίσουν ψηφοφόρους.

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων ψηφοφόρων εξέφρασε την άποψη ότι ο Ομπάμα θα τα καταφέρει καλύτερα από τον ΜαΚέιν στις επαφές με ξένους ηγέτες και στους χειρισμούς των σχέσεων με άλλες χώρες.

Το ταξίδι του Ομπάμα έτυχε θετικής ανταπόκρισης από το 35% των ερωτηθέντων, ενώ αρνητική από το ένα τέταρτο, περίπου, ενώ το 38% δήλωσε ότι δεν γνώριζε αρκετά για να εκφέρει άποψη.



Πηγή: ΑΠΕ - ΗΠΑ "USA Today"