Τρίτη 29 Ιουλίου 2008

Το χρονοδιάγραμμα του Χωροταξικού


Με γρήγορους ρυθμούς προχωρά η ολοκλήρωση του χωροταξικού σχεδιασμού, δήλωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ μετά τη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής.

Ο Γιώργος Σουφλιάς ανέφερε ότι μέσα στο Σεπτέμβριο θα θεσμοθετηθούν το ειδικό χωροταξικό πλαίσιο για τις ανανεώσιμες πηγές και τη βιομηχανία, ενώ ο τουρισμός έχει περάσει από τη διαβούλευση σε εθνικό επίπεδο και θα προωθηθεί στο ειδικό συμβούλιο, ώστε μέχρι το τέλος του έτους να έχει θεσμοθετηθεί.

Επίσης ο υπουργός ανέφερε ότι μέσα στο Σεπτέμβριο θα δοθούν στη δημοσιότητα για διαβούλευση το ειδικό χωροταξικό πλαίσιο για τον παράκτιο και ορεινό χώρο.
Ο κ. Σουφλιάς ανέφερε ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση τις τελευταίες δεκαετίες ώστε να υπάρχει μια ολοκληρωμένη χωρική ανάπτυξη της Ελλάδας, ενώ ταυτόχρονα θα υπάρχει ασφάλεια των επενδύσεων, δηλαδή ο καθένας θα ξέρει τί μπορεί να κάνει και που.

Εθνική υπόθεση.

Με τον πρόεδρο της Βουλής, Δημήτρη Σιούφα, συναντήθηκε ο επίτροπος Περιβάλλοντος της Ε.Ε, Σταύρος Δήμας. Ο κ. Σιούφας τόνισε ότι η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί υποχρέωση της διεθνούς κοινότητας των κρατών, αλλά και των πολιτών και πρόσθεσε ότι η προστασία των υδάτινων και φυσικών πόρων και η μείωση της εκπομπής αερίων είναι εθνική υπόθεση, καθώς αφορούν την βιωσιμότητα της ανάπτυξης και την ποιότητα της ζωής.


http://www.skai.gr/master_story.php?id=89502