Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Ο ΑΡΧΕΛΩΝ έκοψε την Πίττα του 2011


Κάθε χρόνο, την τελευταία Κυριακή του Ιανουαρίου, μαζευόμαστε για να κόψουμε την πίττα μας. Δίνουμε όλοι το παρόν σ’ αυτό το καθιερωμένο πια ραντεβού, όχι γιατί το επιβάλλει η εθιμοτυπία, αλλά η βαθιά μας επιθυμία. Η επιθυμία να βρεθούμε ξανά μαζί, να μοιραστούμε σκέψεις, απόψεις και όνειρα, να οριοθετήσουμε τους κοινούς μας στόχους για το σήμερα και το αύριο. Για μια καλύτερη νέα χρονιά!!

Στην πρόσκληση ανταποκρίθηκαν τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και του Σωματείου, φίλοι, Υποστηρικτές και βέβαια εθελοντές!!

Την πίττα έκοψε.....................

ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Δρ Δημήτρης Δημόπουλος και το τυχερό κομμάτι βρέθηκε στα χέρια της Ανθούλας Τόγια, Υπεύθυνης του προγράμματος Περιβαλλοντικής Αγωγής του ΑΡΧΕΛΩΝ.




«Καθώς αποχαιρετήσαμε το 2010, έτος βιοποικιλότητας, εγκαινιάζουμε το 2011 ως το Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού. Γιορτάζουμε τη δύναμη και το πνεύμα του εθελοντικού κινήματος και των ανθρώπων που κάνουν πράξη τις αξίες της προσφοράς και της αλληλεγγύης.

Εμείς στον ΑΡΧΕΛΩΝ πιστεύουμε και αναγνωρίζουμε βαθύτατα την αξία της εθελοντικής προσφοράς. Γιατί ο εθελοντισμός είναι πίστη, είναι αντίσταση: αντιστέκεται στον εφησυχασμό, στο «να ζούμε εμείς καλά...» Στον εθελοντισμό υπάρχει ο σεβασμός, η αξιοπρέπεια, η αλληλοβοήθεια, το ήθος, το ευγενές, το δίκαιο. Περισσότεροι από 500 εθελοντές κάθε χρόνο δείχνουν έμπρακτα την ίδια πίστη εντασσόμενοι στα προγράμματα πεδίου μας, ενώ οι υποστηρικτές, τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου στηρίζουν το έργο και τις προσπάθειές μας.» είπε μεταξύ άλλων, ο Διευθυντής του Συλλόγου, Θεόδωρος Μπένος–Πάλμερ στην ομιλία του.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την προβολή της παρουσίασης «ξεφυλίζοντας το ημερολόγιο του 2010» που μπορείτε και εσείς να δείτε: