Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2008

Θα συμμετάσχει στο ντιμπέιτ ο Μακέιν



Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για το Λευκό Οίκο Τζον Μακέιν, αποφάσισε τελικώς να παραστεί στην πρώτη δημόσια αντιπαράθεση (στις 4 π.μ. ώρα Ελλάδος) με το Δημοκρατικό αντίπαλό του στις εκλογές, Μπαράκ Ομπάμα, μολονότι νωρίτερα είχε αφήσει να εννοηθεί ότι μπορεί να μην πήγαινε με αφορμή την οικονομική κρίση.
Επικαλούμενο το επιτελείο του Μακέιν, το τηλεοπτικό δίκτυο CNN μετέδωσε ότι ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής αποφάσισε να μεταβεί στο Όξφορντ του Μισισιπί και να συμμετάσχει στο ντιμπέιτ που πρόκειται να γίνει στο Πανεπιστήμιο του Μισισιπί.
Την Τετάρτη ο Μακέιν είχε δηλώσει ότι διακόπτει την προεκλογική εκστρατεία του για να επιστρέψει στη Γερουσία, στην Ουάσινγκτον, και να εργαστεί για το σχέδιο διάσωσης του οικονομικού τομέα. Ζήτησε από τον Ομπάμα να αναβάλουν το ντιμπέιτ για να ασχοληθούν με την οικονομική κρίση, ωστόσο ο γερουσιαστής από το Ιλινόι αρνήθηκε λέγοντας ότι είναι απαραίτητο οι δύο υποψήφιοι να συζητήσουν τις θέσεις τους ενώπιον των ψηφοφόρων.
Η απόφαση του Μακέιν να διακόψει την εκστρατεία του θεωρήθηκε αρχικά ως κίνηση με την οποία έδειχνε πως μπορούσε να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στα οικονομικά ζητήματα, καθώς οι δημοσκοπήσεις αποκάλυπταν πως οι ψηφοφόροι εμπιστεύονται περισσότερο τον Ομπάμα για την αντιμετώπιση της κρίσης.
Δέχτηκε όμως επικρίσεις ότι προσπαθούσε να αποφύγει το ντιμπέιτ και οι Δημοκρατικοί τον κατηγόρησαν ότι χρησιμοποιούσε την οικονομική κρίση για να κερδίσει πόντους.