Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2008

Αντιδράσεις ΣΥΝ, ΚΚΕ και ΛΑΟΣ για την ομιλία του Κ. Καραμανλή...



«Εσωτερική συζήτηση, που δεν αφορά την ελληνική κοινωνία, η οποία βιώνει τις επιπτώσεις της πολιτικής της κυβέρνησης Καραμανλή» χαρακτηρίζει ο ΣΥΝ με ανακοίνωσή του την σε υψηλούς τόνους ομιλία του πρωθυπουργού στην ΚΕ της ΝΔ.
«Είδαμε σήμερα τον πρωθυπουργό σε υψηλούς τόνους, είναι αλήθεια, να μαλώνει τους εσωκομματικούς αμφισβητίες του» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΝ και προστίθεται: «Καμιά απομάκρυνση υπουργού ή κυβερνητικού συμβούλου, κανένας ενδεχομένως ανασχηματισμός δεν ενδιαφέρει τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους οικονομικά αδύνατους, όταν δεν αλλάζει το περιεχόμενο της εφαρμοζόμενης πολιτικής».Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ καταλήγει ότι στο στόχαστρο του κόμματος «είναι και θα παραμείνει η κυβερνητική πολιτική, που μεγαλώνει τις κοινωνικές ανισότητες, υποβαθμίζει το περιβάλλον, περιθωριοποιεί τη νεολαία, καταστρέφει το δημόσιο πλούτο της χώρας».
Η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε για την ομιλία Καραμανλή: «Ήταν μια πολύ δυναμική και ηχηρή ομιλία, καταρχήν απευθυνόταν στο εσωτερικό του κόμματος, δε το σχολιάζω αυτό. Δικαίωμά του είναι να μιλήσει στο εσωτερικό του κόμματος. Όμως νομίζω ότι πέρα από το εσωτερικό του κόμματος, μίλησε ανοιχτά και καθαρά απέναντι στους επιχειρηματίες, στην αστική τάξη ή στα διάφορα τμήματα των επιχειρηματιών που ανταγωνίζονται μεταξύ τους ή και ενδεχομένως μία μερίδα των επιχειρηματιών που προσανατολίζεται ίσως να υποστηρίξει κάποια άλλη μορφή διακυβέρνησης».
Για «ελλειμματική απολογία του κ. Καραμανλή» μίλησε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ.Καρατζαφέρης, σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού. «Παρακολουθήσαμε σήμερα μια ελλειμματική απολογία του κ. Καραμανλή σε άλλους τόνους. Είδαμε μια 'Θεσσαλονίκη' με περισσότερα κρεσέντο στον ίδιο ρυθμό. Με πολλά 'εγώ' και ελάχιστες προτάσεις» δήλωσε.