Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2008

"Η χώρα χρειάζεται αλλαγή πορείας"






Η κυβέρνηση του κ. Κ. Καραμανλή είναι ένα βήμα πριν την έξοδο, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπακωνσταντίνου, σχολιάζοντας τη σημερινή ομιλία του πρωθυπουργού, στη συνεδρίαση της ΚΕ της ΝΔ.


Όπως τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου, με την ομιλία του ο κ. Καραμανλής, γύρισε την πλάτη στην κοινωνία, απευθύνθηκε στο εσωτερικό του κόμματός του και έδειξε ανάγλυφα ότι αδυνατεί να λύσει τα εσωκομματικά του προβλήματα, τα προσωπικά του αδιέξοδα και τα αδιέξοδα της κυβέρνησής του.


Για όλα αυτά τα αδιέξοδα, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Καραμανλής έστειλε το λογαριασμό στους Ελληνες πολιτες, μιλώντας σαν να μην υπάρχει κρίση στη χώρα. Σημείωσε επίσης, ότι κάθε χρόνο μειώνεται το εισόδημα του Ελληνα, η αγοραστική του δύναμη, υποβαθμίζονται οι κοινωνικές υπηρεσίες και υπάρχει τεράστια κρίση θεσμών, όλα με ευθύνη της κυβέρνησής του.


Είναι προφανές, ανέφερε επίσης, ο κ.Παπακωνσταντίνου ότι ο κ. Καραμανλής ούτε θέλει, ούτε μπορεί να δώσει λύσεις. Η χώρα, τόνισε, χρειάζεται ένα σχέδιο εξόδου από την κρίση, αλλαγή πορείας. Χρειάζεται, πρόσθεσε, μια νέα κυβέρνηση.





Επαφές Γ.Παπανδρέου στη Νέα Υόρκη





Στο περιθώριο των εργασιών του Συνεδρίου που διοργανώνει το Ίδρυμα του τέως προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον "Παγκόσμια Πρωτοβουλία" και με αφορμή την χθεσινοβραδινή συνεδρίαση με θέμα την κλιματική αλλαγή και την φτώχεια, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος συμμετέχει στο Συνέδριο, δήλωσε: "Είναι κοινή πεποίθηση πια, ότι ζούμε σε ένα σύστημα που όλο και περισσότερο βοηθά ώστε να συγκεντρώνεται η εξουσία και η δύναμη στους λίγους, ενώ περιθωριοποιούνται οι πολλοί, χάνουν δύναμη, χάνουν δικαιώματα. Αυτό το βιώνουμε παντού. Και αυτό είναι που είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε.


Σήμερα ο κ. Παπανδρέου είχε πρόγευμα εργασίας με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, ενώ αργότερα θα προεδρεύσει του συμβουλίου του Προεδρείου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών. Το απόγευμα θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κκ. Δημήτριο.