Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2008

«Καυτός» πολιτικός Σεπτέμβρης!



Το θέμα ενός δομικού ανασχηματισμού συζητήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, σε συνάντηση του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή με τον Γιώργο Σουφλιά με φόντο τις δηλώσεις κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών, που χτυπούν καμπανάκι.


Τα ευρήματα των πρόσφατων δημοσκοπήσεων που φέρουν το ΠΑΣΟΚ να παίρνει προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου, αναζωπυρώνουν σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες σενάρια ανασχηματισμού, σε μία προσπάθεια φυγής προς τα εμπρός.


«Ποτέ δεν σχολιάζω δημοσκοπήσεις. Θα μείνω στην ίδια άποψη» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θόδωρος Ρουσόπουλος, κληθείς να σχολιάσει τελευταία δημοσκόπηση, που δίνει προβάδισμα 2,2% στο ΠΑΣΟΚ. Πρόσθεσε πως οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν τη στιγμή και η κυβέρνηση λαμβάνει όλα τα μηνύματα και προχωρά στο μεταρρυθμιστικό έργο για το καλό του τόπου.


Εφόσον παγιωθεί η διαφορά τότε η κυβέρνηση θα έχει πρόβλημα, δήλωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.


«Είναι η φωτογραφία μιας κακής στιγμής και στο χέρι μας είναι να την αλλάξουμε», τόνισε ο Μιχάλης Λιάπης.


Στον απόηχο των δημοσκοπήσεων και η συνεδρίαση του δια-γραμματειακού συντονιστικού της ΝΔ.


Εν τω μεταξύ, ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Γιάννης Τραγάκης μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, δήλωσε ότι οι βουλευτές της ΝΔ όταν χρειαστεί συσπειρώνονται, ενώ τόνισε ότι οι δημοσκοπήσεις πρέπει να μελετώνται, «για να γίνεται κανείς καλύτερος». Είπε ότι ο ίδιος προσωπικά αντιμετωπίζει τις δημοσκοπήσεις σαν το ποτήρι που είναι μισοάδειο - μισογεμάτο.


Για πολιτική κυριαρχία της ΝΔ, μίλησε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος Λευτέρης Ζαγορίτης.


«Η εμπιστοσύνη των πολιτών κατακτιέται κάθε μέρα, οφείλουμε να γίνουμε πιο πειστικοί και χρήσιμοι στους πολίτες τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Εν τω μεταξύ, μια συνάντηση Τατούλη- Καρατζαφέρη ανάβει φωτιές στο εσωτερικό της ΝΔ. Ο βουλευτής Αρκαδίας, συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, προκειμένου να τον ενημερώσει για την πρωτοβουλία ενσωμάτωσης στο ελληνικό δίκαιο της κοινοτικής οδηγίας που επιτρέπει την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στα δημόσια δεδομένα.
Ενδιαφέρουσα χαρακτήρισε τη συνάντηση ο Γιώργος Καρατζαφέρης , ενώ εντύπωση προκάλεσε η αναφορά του για αποχώρηση στελεχών από τη ΝΔ.


Εξάλλου, την αναστολή της δημοσιογραφικής της δράσης ανακοίνωσε η Μάρα Ζαχαρέα, μετά τις επικρίσεις Tατούλη και την έκταση που πήρε το θέμα για το ηθικό ασυμβίβαστο της επαγγελματικής της δραστηριότητας με τα υπουργικά καθήκοντα του συζύγου της υπουργού Επικρατείας Θόδωρου Ρουσόπουλου.


Μέσα σε αυτό το κλίμα και η παρέμβαση του τέως πρωθυπουργού Κ. Σημίτη.
Σε ομιλία του στην Λάρισα χαιρέτησε τις προτάσεις του Γιώργου Παπανδρέου, επισημαίνοντας ότι στηρίζονται σε συγκροτημένη δουλειά. «Νομίζω ότι τα αποτελέσματα φαίνονται και θα φανούν ακόμα περισσότερο και σύντομα το ΠΑΣΟΚ θα αναλάβει το ρόλο πού του ανήκει», τόνισε ο κ. Σημίτης.
Σε άλλη αποστροφή της ομιλίας του, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με τις νοοτροπίες και τις πολιτικές της ενίσχυσε τις αρνητικές δυναμικές στη χώρα στηρίζοντας είτε με την απραξία είτε και με τη συμπαράστασή της, όπως είπε, τις κερδοσκοπικές και πελατειακές τάσεις των κοινωνικών ομάδων που εκπροσωπούσε.