Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2008

90 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ - 40 ΧΡΟΝΙΑ ΚΝΕ, ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ.



Δελτίο Τύπου


Από Πέμπτη 18/9 μέχρι την Κυριακή 21/9 , στην Πανεπιστημιούπολη στα Ιλίσια, το Φεστιβάλ ΚΚΕ - ΚΝΕ ανοίγει τις πύλες του με δεκάδες πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Την Κυριακή, η ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, και ο χαιρετισμός του Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Γιάννη Πρωτούλη. Συμμετέχουν αντιπροσωπείες από Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα απ' όλο τον κόσμο.
Καμιά πολιτική εκδήλωση, κανενός κόμματος ή νεολαίας, δεν έχει τέτοια έκταση και τέτοιο πλούτο, όπως το Φεστιβάλ της ΚΝΕ. Φέτος, όμως, το Φεστιβάλ αποκτά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Με τη συνδιοργάνωση των εκδηλώσεων από το Κόμμα και την ΚΝΕ, με το γιορτασμό των 90 χρόνων του ΚΚΕ και των 40 χρόνων της ΚΝΕ, το Φεστιβάλ μετέφερε όλο το καλοκαίρι, από την Κρήτη ως τη Θράκη κι από την Κέρκυρα ως τα Δωδεκάνησα, το σύνθημα «Πρωτοπόρα θεωρία, πρωτοπόρα δράση, για το μέλλον μας το σοσιαλισμό». Το παρελθόν του ΚΚΕ φωτίζει το παρόν, ανοίγει το δρόμο στο μέλλον.

Στο Πρόγραμμα του Φεστιβάλ συμπεριλαμβάνεται και η εκδήλωση «Το ρεμπέτικο στην Αντίσταση και στη Κατοχή» που θα παρουσιαστεί το Σαββάτο 20/09 στη Λαϊκή Σκηνή του Φεστιβάλ και ώρα 9:30.
Η επιμέλεια της εκδήλωσης ανήκει στο Γιώτη Νικολαΐδη μέλος της Κομματικής Οργάνωσης Καλαμάτας.
Στην ορχήστρα συμμετέχουν:
Κρασοπούλου Μαρία –φωνή
Κολοβός Αλέκος – Μπαγλαμάς
Νικολαΐδης Γιώτης - τζουράς, τραγούδι
Σταθέας Τάκης-Κιθάρα, φωνή
Ψαλτήρας Νίκος-Κιθάρα, φωνή


Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας Κ.Κ.Ε.