Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2008

Κίνα: Σε πέντε χώρες έχει εξαχθεί το επιμολυσμένο με μελαμίνη γάλα...



Γάλα επιμολυσμένο με μελαμίνη εξήγαγαν σε πέντε χώρες, μεταξύ των οποίων στο Μανγκλαντές και τη Μιανμάρ, οι δύο κινεζικές εταιρείες στις οποίες έγιναν σχετικοί έλεγχοι, ανακοίνωσε σήμερα η κινεζική κυβέρνηση.
Οι εταιρείες Suokang και Yashili άρχισαν να ανακαλούν τις ποσότητες γάλακτος που έχουν ήδη εξαχθεί στην Υεμένη, το Μπουρούντι και την Γκαμπόν, δήλωσε ο Λι Τσανγκγιάνγκ, επικεφαλής της Κρατικής Διοίκησης Επιθεώρησης, Εποπτείας και Υγειονομικού Ελέγχου.
Και οι δύο συγκαταλέγονται στις 22 εταιρείες, στις οποίες ο έλεγχος του αρμοδίου υπουργείου εντόπισε 69 παρτίδες γάλακτος σε σκόνη, δήλωσε ο ίδιος.
Τρία βρέφη έχουν χάσει τη ζωή τους, 158 παιδιά έχουν εμφανίσει «σοβαρά νεφρικά προβλήματα» και 6.244 βρέφη έχουν αρρωστήσει εξ αιτίας της κατανάλωσης γάλακτος επιμολυσμένου με μελαμίνη, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι του υπουργείου Υγείας.
Η αστυνομία στην επαρχία Χεμπέϊ στη βόρεια Κίνα απήγγειλε κατηγορίες εις βάρος τεσσάρων ατόμων που φέρεται ότι ενέχονται στο μεγαλύτερο σκάνδαλο με επιμολυσμένο με μελαμίνη γάλα στη χώρα, ενώ άλλα 22 άτομα κρατούνται, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.