Παρασκευή 8 Αυγούστου 2008

Ουσία που «κλειδώνει» τα οφέλη της δίαιτας εντόπισαν επιστήμονες!



Ενα χάπι το οποίο «κλειδώνει» τα οφέλη της δίαιτας επιτρέποντας στο άτομο να τρώει ό,τι θέλει έπειτα από μια περίοδο στέρησης χωρίς να παίρνει βάρος ανακαλύφθηκε από τους επιστήμονες. H ουσία αυτή μπορεί επίσης να επιβραδύνει τη γήρανση -επίδραση που είναι γνωστό ότι συνδέεται με τις χαμηλοθερμιδικές δίαιτες.
Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Μechanisms of Αgeing and Development και ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δρ Μάλκολμ Γκόινς της επιστημονικής ερευνητικής εταιρείας Ιmmorgene Concepts και ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ.
Οι επιστήμονες μελέτησαν την επίδραση της ουσίας σε ποντίκια. Τα πειράματα έδειξαν ότι μειώνοντας την ποσότητα της τροφής ήταν δυνατόν να επιτευχθεί αύξηση του προσδόκιμου ζωής κατά 25% ως 40%, αλλά τα οφέλη ενάντια στη γήρανση εξανεμίζονταν όταν τα ποντίκια επανέρχονταν σε κανονική διατροφή.
Κατά τη διάρκεια της μελέτης οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα οφέλη της χαμηλοθερμιδικής δίαιτας παρατείνονταν όταν στα ζώα χορηγείτο το συμπλήρωμα του α-λιποϊκού οξέος αφού είχαν επιστρέψει σε διατροφή πλούσια σε θερμίδες.
Ο συνάδελφός του Γκόινς, Μπράιαν Μέρι από το Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ, διαφώνησε στο να γίνουν δοκιμές σε ανθρώπους, πριν γίνουν περισσότερες έρευνες.
Το χάπι αυτό κυκλοφορεί ήδη ευρέως σε μορφή διατροφικού συμπληρώματος σε καταστήματα υγιεινής διατροφής και περιέχει α-λιποϊκό οξύ.


in.gr - Newsroom ΔΟΛ