Παρασκευή 8 Αυγούστου 2008

Φαντασμαγορική έναρξη!!!...



Παρουσία 80 αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων και 91.000 φιλάθλων στο Ολυμπιακό στάδιο του Πεκίνου γνωστό και ως η "Φωλιά του Πουλιού" ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι της Παρασκευής η μεγαλοπρεπής τελετή έναρξης των 29ων θερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Το φαντασμαγορικό σόου στηρίζουν 15.000 αθλητές ενώ τα χιλιάδες πυροτεχνήματα που θα χρησιμοποιηθούν λέγεται πως θα σχηματίσουν για πρώτη φορά στον ουρανό του Πεκίνου το σήμα κατατεθέν των Αγώνων τους 5 ολυμπιακούς κύκλους.

Κατά τη διάρκεια της τρίωρης τελετής θα παρελάσουν οι αποστολές των 205 χωρών που συμμετέχουν στους αγώνες, επικεφαλής των οποίων θα είναι η ελληνική με σημαιοφόρο τον ολυμπιονίκη μας στο τζούντο Ηλία Ηλιάδη.

Η τελετή έναρξης θα κορυφωθεί με την είσοδο στο στάδιο της ολυμπιακής φλόγας από έναν αθλητή η ταυτότητα του οποίου παραμένει άγνωστη.

Η αγωνιστική δράση άρχισε με τη διεξαγωγή των αγώνων στο ολυμπιακό τουρνουά ποδοσφαίρων ανδρών και γυναικών.
Κινέζοι χορευτές μπαίνουν στο στάδιο
Το Σάββατο ξεκινά και επίσημα η αγωνιστική δράση στα 17 από τα 28 αθλήματα που περιλαμβάνει το πρόγραμμα των αγώνων στα οποία περισσότεροι από 11.000 αθλητές θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό διεκδικώντας τουλάχιστον 1000 μετάλλια σε 302 αγωνίσματα.

Την κυριαρχία των ΗΠΑ στη συγκομιδή μεταλλίων αμφισβητεί φέτος για πρώτη φορά η Κίνα, η οποία συμμετέχει στους αγώνες με τη μεγαλύτερη αποστολή η οποία αριθμεί 639 αθλητές.

Τους Αγώνες εκτιμάται πως θα παρακολουθήσουν περισσότεροι από 4 δισεκατομμύρια τηλεθεατές ανά την υφήλιο, δηλαδή περίπου 100 εκατομμύρια περισσότεροι από τους αντίστοιχους της Αθήνας το 2004.