Παρασκευή 8 Αυγούστου 2008

ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ Ο ΜΑΚΕΙΝ ΣΤΙΣ Η.Π.Α.;;;...




Εξανεμίστηκε η διαφορά των ποσοστών των δύο διεκδικητών - υποψηφίων ενοίκων του Λευκού Οίκου και πλέον η εκλογική μάχη αποκτά άλλη διάσταση και ξεχωριστό ενδιαφέρον!!!
Τα ποσοστά του Ομπάμα παρά τη δημοφιλία του, το ταξίδι στην Ευρώπη κτλ, συρρικώνονται, ενώ αντίθετα τα ποσοστά του Μακέιν, σημειώνουν σταθερή ανοδική πορεία...

Σε δημοσκόπηση που δημοσίευσε το Ινστιτούτο Γκάλοπ στις 2 Αυγούστου, ο Μπαράκ Ομπάμα λαμβάνει ποσοστό 45% έναντι 44% του Τζον Μακέιν, σε δείγμα 2.700 ψηφοφόρων.

Σε άλλη δημοσκόπηση του οργανισμού Ραζμούσεν, που δημοσιεύθηκε στις 3 Αυγούστου, ο Μπαράκ Ομπάμα λαμβάνει ποσοστό 47% έναντι 46% του Τζον Μακέιν.

Η κατάσταση της οικονομίας, ο πόλεμος στο Ιράκ, οι σχέσεις με το Ιράν, η εθνική ασφάλεια, η κλιματική αλλαγή, το σύστημα υγείας, η παράνομη μετανάστευση και οι αμβλώσεις, είναι τα ζητήματα που κυριαρχούν στην προεκλογική εκστρατεία και απ΄ότι δείχνουν τα τελευταία στοιχεία ο Μακέιν κερδίζει διαρκώς ¨πόντους¨ενώ αντιθέτως ο Ομπάμα χάνει!!!

Ένα βασικό στοιχείο, όπως επισημαίνουν έγκριτοι πολιτικοί αναλυτές στην Αμερική, που δεν πρέπει να ξεχνάμε, είναι και το γεγονός ότι στις πολιτείες που ο Ομπάμα κέρδισε τη Χίλαρι, οι Ρεμπουμπικανοί είναι πρώτη δύναμη και με διαφορά μάλιστα!!!

Δηλαδή, ο Ομπάμα κέρδισε το χρίσμα των Δημοκρατικών από περιοχές όπου είναι μειοψηφία... Με ό,τι εκλογικά αυτό μπορεί να συνεπάγεται!

Επίσης, ένας μεγάλος αριθμός υποστηρικτών και ψηφοφόρων της Χίλαρι, ούτε που θέλουν να ακούσουν για Ομπάμα και στρέφονται υπέρ του Μακέιν!

Λέτε, τελικά, ο Τζον Μακέιν, να κάνει τη διαφορά και την ανατροπή;;;...

Μπορεί σε κάποιους να φαντάζει δύσκολο, αλλά με βάση το εκλογικό σύστημα των Η.Π.Α. δεν είναι καθόλου...

Για να μη σας πώ, ότι, κατά την εκτίμησή μου, αυτό είναι πιό πιθανό!!!...
(Αλλά, βέβαια, δεν έχει και τόση σημασία η εκτίμησή μου, αλλά το ποιόν θα επιλέξουν και θα ψηφίσουν οι Αμερικάνοι...)