Παρασκευή 1 Αυγούστου 2008

ΒΡΑΔΙΑ ΠΟΙΗΣΗΣ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ!


Στους Γαργαλιάνους και στο Πνευματικό Κέντρο (Δημοτική Βιβλιοθήκη), διοργανώνεται το Σάββατο 2 Αυγούστου 2008 και ώρα 9.30 μ.μ., εκδήλωση – ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ αφιερωμένη στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό ποίησης <<ΑΓΑΠΗΝΕΙΑ>> 2008.

Ο διαγωνισμός αυτός διοργανώθηκε για τρίτη φορά φέτος από τον Δήμο Γαργαλιάνων, με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού για μορφές τέχνης, όπως η ποίηση, που μέχρι τώρα δεν τύγχαναν ιδιαίτερης προβολής, σκοπός δε είναι να καθιερωθεί στα Πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου Γαργαλιάνων αλλά και της Μεσσηνίας.

Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη, οι συμμετοχές από την Ελλάδα, την Κύπρο και από ομογενείς έφτασαν τις 120, φιλοδοξία δε είναι κάθε φορά να αναπτύσσεται ο διαγωνισμός αυτός και να γίνει σημείο αναφοράς στον τομέα της ποίησης σε Πανελλήνια κλίμακα.


Στην Κριτική Επιτροπή του διαγωνισμού, συγκαταλέγονται αναγνωρισμένοι και καταξιωμένοι άνθρωποι του χώρου της ποίησης και της λογοτεχνίας και οι οποίοι είναι: Πρόεδρος ο Παναγιώτης Αργυρόπουλος Φιλόλογος –Λογοτέχνης-Ποιητής και μέλη οι: Μαρία Καρδάτου Φιλόλογος-Λογοτέχνης, Κατερίνα Καριζώνη Φιλόλογος-Λογοτέχνης και Χλόη Κουτσουμπέλη Λογοτέχνης.


Η εκδήλωση του Σαββάτου είναι αφιερωμένη στον Μεσσήνιο και εκ Πύργου Γαργαλιάνων καταγόμενο φιλόλογο-λογοτέχνη-ποιητή Παναγιώτη Αργυρόπουλο, που ζεί, εργάζεται και δημιουργεί στην Θεσσαλονίκη και στην ποιητική συλλογή του «Εκεί που χτυπά η φλέβα», εμπνευσμένη από τη Μεσσηνία.


Το Πρόγραμμα συνολικά περιλαμβάνει:


- Χαιρετισμούς – ομιλίες.- Παρουσίαση μελών κριτικής Επιτροπής – αναφορά στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης «ΑΓΑΠΗΝΕΙΑ». - Αφιέρωμα στον συμπατριώτη μας φιλόλογο-λογοτέχνη-ποιητή Παναγιώτη Αργυρόπουλο και στην ποιητική συλλογή του «Εκεί που χτυπά η φλέβα», εμπνευσμένη από τη Μεσσηνία. - Απονομές βραβείων στους νικητές του διαγωνισμού – απαγγελία των βραβευθέντων ποιημάτων. Πιο συγκεκριμένα προβλέπονται 1ο, 2ο και 3ο βραβείο, στους νικητές δε θα αποδοθεί εκτός των άλλων και το συμβολικό χρηματικό έπαθλο των 300, 200 και 100 ευρώ αντίστοιχα.


Οι βραβευόμενοι έχουν όλοι ειδοποιηθεί να παραστούν στην εκδήλωση, χωρίς ναέχει γνωστοποιηθεί ποιό βραβείο έχουν λάβει, θα είναι παρόντες και θα φιλοξενηθούνστους Γαργαλιάνους.


Τα βραβευθέντα ποιήματα είναι: «Το παραμύθι» της Ανθής Μητροπέτρου από τοΚερατσίνι, «Οι κληρονόμοι» της Τέτης Θεοδώρου από το Μαρούσι και «Οι λέξεις» τηςΠαναγιώτας Διέννη από το Χαλάνδρι.


- Ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Σύγχρονη Ελληνική ποίηση»








Πηγή: http://kosmosnews.blogspot.com/2008/08/blog-post_1491.html