Κυριακή 3 Αυγούστου 2008

Οι Σέρβοι δεν "παραιτούνται" απ' το Κόσοβο


"Πρωταρχικός στόχος της Σερβίας είναι η ένταξη της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά η Σερβία δεν πρόκειται να παραιτηθεί από το Κόσοβο για τον λόγο αυτό", δήλωσε την Κυριακή ο σέρβος πρόεδρος Μπόρις Τάντιτς.
"Αν κάποιος νομίζει ότι αυτή η φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση θα παραιτηθεί από την προάσπιση των εθνικών της συμφερόντων με αντάλλαγμα την ευρωπαϊκή της προοπτική, σφάλλει", είπε ο Τάντιτς σε συνέντευξη Τύπου στο Βελιγράδι.
Στην ίδια συνέντευξη ο σέρβος πρόεδρος υπογράμμισε ότι η χώρα του θα συνεχίσει να αγωνίζεται για το Κόσοβο, κάνοντας χρήση όλων των διπλωματικών μέσων και πρόσθεσε ότι η συνεργασία με το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία σημαίνει ακριβώς ότι η Σερβία προστατεύει τα εθνικά της συμφέροντα.
Το Βελιγράδι επίσης θα ζητήσει από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης (CIJ) να τοποθετηθεί στο θέμα της ανεξαρτησίας του Κοσόβου, πρόσθεσε ο σέρβος πρόεδρος Μπόρις Τάντιτς.
Η Σερβία θα ζητήσει από τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ να υποστηρίξει το αίτημά της προς το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης (CIJ) να τοποθετηθεί στο θέμα της ανακήρυξης της ανεξαρτησίας το Κοσόβου, την οποία το Βελιγράδι αρνείται να αναγνωρίσει, δήλωσε σήμερα ο Τάντιτς.


http://www.skai.gr/master_story.php?id=90018