Κυριακή 3 Αυγούστου 2008

Πικρία για την ατιμωρησία...

Την πικρία του και την απογοήτευσή του για τη μη προφυλάκιση των τριών ατόμων, που φέρονται ότι συμμετείχαν στο θανατηφόρο ξυλοδαρμό του γιου του, εξέφρασε ο πατέρας του 20χρονου Αυστραλού, Ολιβερ Ζάμιτ.
Αναφερόμενος στους τέσσερις λήπτες των οργάνων του παιδιού του, είπε ότι δεν χρωστάνε τίποτα σε αυτόν, αλλά στον αδικοχαμένο γιο του.
Υπενθυμίζεται ότι ο πορτιέρης του νυχτερινού κέντρου της Μύκονου και πρωταγωνιστής του ξυλοδαρμού προφυλακίστηκε, και εις βάρος του ασκήθηκε κατηγορία για ανθρωποκτονία από πρόθεση.
Οι άλλοι τρεις κατηγορούμενοι, ο παρκαδόρος του μαγαζιού και δυο εργαζόμενοι σε παρακείμενο νυχτερινό κέντρο, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.
Οι φορείς της Μύκονου, που πραγματοποιούν στις 8 το βράδυ της Κυριακής συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατειά του νησιού, έχουν ζητήσει ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης, τονίζοντας ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την εξάλειψη παρόμοιων φαινομένων. Ο δημοτικός σύμβουλος Μυκόνου Γιάννης Κουκάς τόνισε στο ΣΚΑΪ ότι εδώ και χρόνια στο νησί κυριαρχούν οι μπράβοι.
"Τέσσερις - πέντε επιχειρηματίες δεν πρέπει να αμαυρώνουν τον ελληνικό τουρισμό. Θέλουμε να επαναφέρουμε το νόμο και την τάξη" τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κουκάς.
Η τηλεόραση και το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ θα καλύψουν τη διαμαρτυρία των κατοίκων και των φορέων της Μυκόνου με εκτενή ρεπορτάζ.
Το Σάββατο ο υπουργός Τουρισμού, Άρης Σπηλιωτοπουλος, πρότεινε τη θεσμοθέτηση ιδιωτικής αστυνομίας, που θα λειτουργεί με κανόνες ελεγχόμενους από την Πολιτεία.
Ο υπουργός έχει υποσχεθεί ότι θα ληφθούν μέτρα κατά του υποκόσμου της νύχτας που λυμαίνονται τα τουριστικά θέρετρα της χώρα μας.


http://www.skai.gr/master_story.php?id=89993