Κυριακή 3 Αυγούστου 2008

Προβληματίζει το νέφος στο Πεκίνο!!!...



Το νέφος στην κινεζική πρωτεύουσα και οι ιδιαίτερες κλιματικές συνθήκες στη χώρα είναι τα θέματα έχουν απασχολήσει την ελληνική αποστόλη.


Ο αρχηγός της Αποστόλης, Ισίδωρος Κούβελος, δήλωσε στο ΣΚΑΪ ότι, όπως αποφάσισε η ΔΟΕ, η ατμοσφαιρική ρύπανση θα ελέγχεται κατά τόπους, και αν τα επίπεδά της είναι αυξημένα, οι αγώνες θα μετατίθενται τοπικά και χρονικά.


Ο κ. Κούβελος επισήμανε ότι το νέφος έχει μειωθεί, και ότι αν χρειαστεί, θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα, όπως το κλείσιμο και άλλων εργοστασίων στο Πεκίνο και τις γύρω περιοχές.
Ο κ. Κούβελος τόνισε ότι οι 156 αθλητές, πριν μεταβούν στο Πεκίνο, θα έχουν περάσει από 2 έως 3 απροειδοποίητους έλεγχους αντιντόπινγκ.



Ως προς τις ιδιαίτερες κλιματικές συνθήκες που επικρατούν στην Κινά, εκτίμησε ότι ευνοούν τους Ασιάτες αθλητές.


Ο Σωτήρης Σαλαμούρης, τεχνικός διευθυντής της εταιρείας που έχει αναλάβει τη διεθνή τηλεοπτική κάλυψη των Αγώνων, δήλωσε στο σταθμό μας ότι η προετοιμασία των Αγώνων ήταν γρήγορη σε σχέση με την υποδομή που προϋπήρχε. Οι Κινέζοι έχουν προβλέψει τη διενέργεια περίπου 4.500 τεστ, στα οποία οι αθλητές θα ελεγχθούν και για νεώτερα "κόλπα", όπως η αυξητική ορμόνη και η ερυθροποιητίνη.








http://www.skai.gr/master_story.php?id=89985