Κυριακή 3 Αυγούστου 2008

Νέα πυρά εκ των έσω δέχεται η κυβέρνηση...




Το αντάρτικο καλά κρατεί...

Εν μέσω «γαλάζιων» πυρών εξακολουθεί να βρίσκεται η κυβέρνηση.

Τελευταίο κρούσμα «αντάρτικου» από τον πρώην υφυπουργό Εθνικής Αμυνας Γιάννη Λαμπρόπουλο, που επέκρινε το δείπνο του πρωθυπουργού στους βουλευτές του α' και β' θερινού τμήματος της Βουλής, έχοντας λάβει τη σκυτάλη από τους Μανώλη, Μιχαλολιάκο, Χαρακόπουλο...
Ο Γιάννης Λαμπρόπουλος απουσίασε από το δείπνο που παρέθεσε το βράδυ της Πέμπτης ο πρωθυπουργός, μια απουσία που πολλοί χαρακτήρισαν ως ένδειξη δυσφορίας για την απομάκρυνσή του από το Υπουργικό Συμβούλιο.
Ωστόσο, για να μην αφήσει κανένα περιθώριο παρανόησης, ο πρώην υφυπουργός Εθνικής Αμυνας με δηλώσεις του σε τοπική εφημερίδα του νομού Μεσσηνίας εξήγησε με αιχμηρό τρόπο γιατί δεν πήγε στο δείπνο.
Συγκεκριμένα, υπογράμμισε ότι ουδέποτε συμμετέχει σε κοσμικές εκδηλώσεις που δεν έχουν πολιτική ουσία, ενώ τόνισε ότι τα χρήματα για την εν λόγω δεξίωση θα έπρεπε να είχαν δοθεί στις οικογένειες των θυμάτων του εργατικού δυστυχήματος στο Πέραμα.
Στην επισήμανση αυτή του κ. Λαμπρόπουλου, κύκλοι της Ρηγίλλης απάντησαν ότι «άλλο το ένα και άλλο το άλλο», υπενθυμίζοντας ότι η πολιτεία έχει ανακοινώσει μέτρα στήριξης των συγγενών των θυμάτων, ενώ το δείπνο του πρωθυπουργού είναι μια πρακτική σειράς ετών που στόχο έχει να τιμήσει τους βουλευτές που εργάζονται στα θερινά τμήματα της Βουλής.
Υπενθυμίζεται ότι εκτός του Γ.Λαμπρόπουλου, από το δείπνο του πρωθυπουργού απουσίασαν επίσης οι Π.Τατούλης, Β.Πολύδωρας, Μ.Βαρβιτσιώτης, Αννα Ψαρούδα-Μπενάκη, Χρ.Μαρκογιαννάκης και Όλγα Κεφαλογιάννη, οι οποίοι ενημέρωσαν για τους λόγους της απουσίας τους.
Ο «αντάρτης» Γ.Μανώλης παραβρέθηκε στο δείπνο, ωστόσο δεν απέφυγε να ασκήσει και πάλι κριτική στην κυβέρνηση. Οι τελευταίες του δηλώσεις στόχευσαν κατά υπουργών, τους οποίους δεν κατονόμασε, αλλά τους επέκρινε διότι «δεν μπορούν να αντισταθούν στη μεγάλη ζωή».
Ακόμη, επέκρινε τον υπουργό Οικονομίας Γ.Αλογοσκούφη για την φορολογική πολιτική της κυβέρνησης, λέγοντας ότι θα πρέπει να πληρώσουν και οι κατέχοντες.
Συνέχεια στο εσωκομματικό «αντάρτικο» έδωσε ο Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο οποίος συντασσόμενος με τον Π.Τατούλη, υπερασπίστηκε το δικαίωμα στη διαφωνία. Συγκεκριμένα, στην εφημερίδα «Αξία» ο κ. Μιχαλολιάκος δήλωσε: «Πίσω από την κομματική πειθαρχία υπάρχει η παραταξιακή συνείδηση».
Εξ άλλου, τα βέλη του στον υπουργό Οικονομίας έστρεψε εκ νέου ο έτερος «αντάρτης» Μάξιμος Χαρακόπουλος. Ο βουλευτής Λάρισας, συντασσόμενος με τον γαλάζιο αγροτοσυνδικαλιστή Θ.Κοκκινούλη, ζήτησε να αυξηθεί το ποσό της επιστροφής από το φόρο του αγροτικού πετρελαίου.


Με πληροφορίες από in.gr - Newsroom ΔΟΛ