Κυριακή 3 Αυγούστου 2008

Εγκαινιάστηκε η έκθεση του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας στο Πεκίνο




Την έκθεση του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας στο Ελληνικό Σπίτι του Πεκίνου εγκαινίασε την Κυριακή ο υπουργός Πολιτισμού, Μιχάλης Λιάπης, παρουσία του πρώην Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ, μελών της ΔΟΕ και της ΕΟΕ, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Κίνα.


Όπως δήλωσε στον χαιρετισμό του ο Μιχάλης Λιάπης, η έκθεση περιλαμβάνει έργα Ελλήνων και Κινέζων ζωγράφων που αντλούν τα θέματά τους από την ειρήνη, την εκεχειρία και τον αθλητισμό.
«Σκοπός είναι να καταδειχθεί η πορεία από την Ελλάδα, που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες και διοργάνωσε τους αγώνες του 2004 στην Αθήνα προς την Κίνα, των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008. Δύο αρχαίοι και μεγάλοι πολιτισμοί συνομιλούν για τον αθλητισμό, την εκεχειρία και την ειρήνη μέσα από τα έργα σύγχρονων ζωγράφων τους και δείχνουν πως γίνονται αντιληπτές κάποιες πανανθρώπινες αξίες», τόνισε ο υπουργός Πολιτισμού.
«Πρωταρχικός μας στόχος είναι η προώθηση των ιδεωδών της ειρήνης και της εκεχειρίας και η εφαρμογή τους στην πράξη. Ένας κόσμος που χαρακτηρίζεται από ισορροπία, σταθερότητα, ειρήνη και αποδοχή της ξεχωριστής ταυτότητας του άλλου δεν χρειάζεται πια να είναι απλώς ένα όνειρο. Μπορεί να γίνει και πράξη. Ας εργαστούμε όλοι για αυτό», κατέληξε ο κ.Λιάπης.


in.gr - Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ