Πέμπτη, 7 Αυγούστου 2008

Συνάντηση Κ. Καραμανλή - Α. ΚοντούΣυνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου είχαν Πρωθυπουργός Κώστα Καραμανλή και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αλέξανδρος Κοντός.
Εξερχόμενος ο κ. Κοντός δήλωσε: "Ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό για τις προσπάθειες που καταβάλλουμε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να ενισχύσουμε τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες. Εκτός από την απόφαση που πήραμε ώστε, από την επόμενη χρονιά, τη δαπάνη για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών να την επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός, εξετάζουμε η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης καυσίμων για αγροτική χρήση να γίνεται από την επόμενη χρονιά, μόνο στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες".
Για την πορεία της κατασκευής μεγάλων εγγειοβελτιωτικών έργων στη χώρα μας, ο κ. Κοντός ενημέρωσε τον κ. Καραμανλή και τόνισε ότι: "Είναι απαραίτητο να αξιοποιήσουμε και την τελευταία σταγόνα νερού για την άρδευση που σήμερα καλύπτει το 85% του νερού που καταναλώνεται στη χώρα. Έχουμε ήδη προκηρύξει το έργο του Αξιού ποταμού, τον εκσυγχρονισμό των δικτύων του Αξιού ποταμού. Σήμερα προχωρούμε στην προκήρυξη του Φιλιατρινού, ενός έργου πνοής για τη Μεσσηνία, αύριο υπογράφουμε τη σύμβαση εγκατάστασης του εργολάβου στον Ομαλό των Χανίων και προγραμματίζουμε σε κάθε περιοχή της χώρας να κατασκευάσουμε μεγάλα και μικρά έργα που θα έχουν ως στόχο την αξιοποίηση των υδάτινων πόρων. Επίσης, τον ενημέρωσα για το σχέδιο νόμου που έχει έτοιμο το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την αναβάθμιση της αγροτικής έρευνας στον τόπο μας. Είναι απαραίτητο να αναβαθμιστεί η αγροτική έρευνα, να την συνδέσουμε με την αγροτική παραγωγή, έτσι ώστε να παράγουμε ποιοτικά, ανταγωνιστικά προϊόντα, αγροτικά προϊόντα τα οποία να μπορούν να διεισδύουν με επιτυχία και στην ελληνική και στη διεθνή αγορά".