Πέμπτη, 7 Αυγούστου 2008

Η Αλεσάντρα Μουσολίνι "ταράζει τα νερά "!...
Τα νερά «τάραξε» η Ιταλίδα βουλευτής Αλεσάντρα Μουσολίνι, η οποία εξελέγη τον περασμένο Απρίλιο με την κεντροδεξιά συμμαχία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, με την πρότασή της «να μπορούν να υιοθετούν παιδιά και τα ζευγάρια που δεν είναι παντρεμένα, αλλά και οι άνδρες και οι γυναίκες οι οποίοι ζουν μόνοι και επιθυμούν να γίνουν γονείς».

Η εγγονή του Ιταλού δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι τόνισε επίσης ότι «χρειάζεται ένας νέος νόμος, προς την κατεύθυνση αυτή, ο οποίος να ευνοεί όποιον θέλει να πάρει ένα παιδί που βρίσκεται σε ίδρυμα για ορφανά».

Οι εκπρόσωποι της κεντροαριστερής αντιπολίτευσης, από το «Δημοκρατικό Κόμμα», δηλώνουν έτοιμοι να προσφέρουν τη στήριξή τους, ενώ οι κεντροδεξιοί δεν σχολιάζουν την πρόταση.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, η συντηρητική παράταξη είναι σε αμηχανία, λαμβανομένης υπόψη και της αρνητικής αντίδρασης του Βατικανού.

Από τη πλευρά του ο επίσκοπος Έλιο Σγκρέτσια, πρόεδρος της «Ακαδημίας της Αγίας Έδρας για τη Ζωή», τονίζει ότι «οι εγγυήσεις που προσφέρει σε ένα παιδί, ένα παντρεμένο ζευγάρι, είναι πολύ περισσότερες από εκείνες των ανύπαντρων ζευγαριών ή όσων ζουν μόνοι». Ο καθολικός υψηλόβαθμος κληρικός, πιστεύει επίσης ότι με έναν νόμο σαν και αυτόν που προτείνει η Μουσολίνι, «θα φτάναμε στην αναγνώριση των γάμων των ομοφυλόφιλων».

Η Ιταλίδα βουλευτής, ωστόσο, δεν δείχνει διατεθειμένη να κάνει πίσω και προειδοποιεί: «Θα καταγγείλουμε τα όσα συμβαίνουν σε ιδρύματα που φιλοξενούν εγκαταλειμμένα και ορφανά παιδιά. Ορισμένες φορές πρόκειται για πραγματικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, στα οποία, τα ανήλικα, βασανίζονται σωματικά και ψυχολογικά».

Η νομοθεσία στην Ιταλία, επιτρέπει σε άνδρες και γυναίκες χωρίς σύντροφο, να προχωρήσουν σε υιοθεσία, μόνο σε ειδικές περιπτώσεις. Όταν, δηλαδή, τα παιδιά παρουσιάζουν κάποια αναπηρία, ή όταν έχουν διαπιστωθεί μεγάλες ψυχολογικές δυσκολίες προσαρμογής στο χώρο στον οποίο ζουν.

Η συζήτηση για το θέμα, στην αρμόδια επιτροπή της ιταλικής βουλής, αναβάλλεται για το Σεπτέμβριο.

Η πρόταση της Α. Μουσολίνη, όπως σημειώνουν οι παρατηρητές, πρόκειται σίγουρα να ανάψει νέες, «φθινοπωρινές φωτιές».