Πέμπτη 7 Αυγούστου 2008

Αντίδραση για τους Σκοπιανούς - "Μακεδόνες" αθλητές στο Πεκίνο!!!



"Είμαστε μια σοβαρή χώρα που διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία τους προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες και δεν πρόκειται να ασχοληθούμε με κάτι που αγγίζει το όριο του γραφικού".

Τα παραπάνω δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, σχολιάζοντας το πρώτο κρούσμα σκοπιανής προκλητικότητας στους Αγώνες, όπου στην επίσημη ιστοσελίδα η Οργανωτική Επιτροπή αποκαλεί "Μακεδόνες" τους αθλητές της ΠΓΔΜ κατά την επίσημη είσοδό τους στο Ολυμπιακό Χωριό.

Η κα Μπακογιάννη υπογράμμισε πως η ελληνική πλευρά δεν πρόκειται να ανεβάσει τους τόνους της αντιπαράθεσης χωρίς σοβαρό λόγο και διαβεβαίωσε ότι η ελληνική πλευρά έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες σε πολιτικό και αθλητικό επίπεδο, ώστε εάν τα Σκόπια παρεκτραπούν, να κινηθούν από τη ΔΟΕ όλες οι απαραίτητες διαδικασίες.

"Το πώς θα βγει το όνομα της ΠΓΔΜ στην τελετή έναρξης είναι κάτι κατοχυρωμένο από τη ΔΟΕ και το κράτος είναι καταχωρημένο με την συντετμημένη ονομασία του (MKD). 'Ετσι έγινε στην Αθήνα το 2004, έτσι και στο Σίδνεϊ το 2000 και δεν πρόκειται να ασχοληθούμε άλλο με αυτό", διευκρίνισε η υπουργός Εξωτερικών.

Για το ίδιο θέμα ο πρόεδρος της ΕΟΕ Μίνως Κυριακού σχολίασε ότι "αποτελεί αστειότητα και μόνο η αναφορά αυτής της επιδίωξης. Δεν είναι δυνατό να συμβεί καθώς το επίσημο όνομα της χώρας είναι FYROM κι αυτό χρησιμοποιείται από τον ΟΗΕ και τη ΔΟΕ. Δε νομίζω ότι θα τολμήσουν να δοκιμάσουν να αλλάξουν το υπάρχον καθεστώς".