Πέμπτη 7 Αυγούστου 2008

Σήμερα στην Καλαμάτα η κηδεία του Γιώργου Τσαγκάρη...



Σήμερα στις 5:30 το απόγευμα, στο ναό της Υπαπαντής του Χριστού στην Καλαμάτα, θα ψαλλεί η νεκρώσιμος ακολουθία για την κηδεία του συνθέτη και καλλιτεχνικού διευθυντή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας Γιώργου Τσαγκάρη, που πέθανε ξαφνικά προχθές το πρωί από πνευμονικό οίδημα σε ηλικία 60 ετών.

Ο εκλιπών θα ταφεί στο νεκροταφείο της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας - την πόλη που αγάπησε και είχε επιλέξει να ζήσει - με δαπάνες του Δημοτικού Θεάτρου.

Ο Γιώργος Τσαγκάρης ήταν συνθέτης και μουσικολόγος, έχει γράψει τη μουσική για περισσότερα από 350 θεατρικά έργα και έχει τιμηθεί μεταξύ άλλων, με το βραβείο “Καρόλου Κουν” και με το Παγκόσμιο Βραβείο Σύνθεσης.

Διετέλεσε διευθυντής του Β΄ και του Γ΄ Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και του Δημοτικού Ραδιοφωνικού Σταθμού της Αθήνας 9,84 και μέλος των διοικητικών συμβουλίων του Εθνικού Θεάτρου, του Ελληνικού Χοροδράματος της Ραλλούς Μάνου και του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου.

Από τα γνωστότερα έργα του, που έχει κυκλοφορήσει και σε δίσκους, είναι το “Φυσάει” σε ποίηση Τάσου Λειβαδίτη.


Τη μεγάλη τους θλίψη, για τον απροσδόκητο θάνατο του Γιώργου Τσαγκάρη, εξέφρασαν ο υπουργός Πολιτισμού Μιχάλης Λιάπης, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας και ο νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος, τονίζοντας ότι ο εκλιπών υπήρξε σπουδαίος άνθρωπος της Τέχνης και του Πολιτισμού, με μεγάλη προσφορά.