Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Φιλιατρινό Φράγμα - Η καθυστέρηση αποζημιώσεων φέρνει κινητοποιήσεις


ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ καθυστέρηση στην καταβολή των αποζημιώσεων όσο αφορά στις απαλλοτριώσεις για το Φιλιατρινό φράγμα δεν πρόκειται να δεχθούν οι θιγόμενοι ιδιοκτήτες και, μάλιστα, φέρονται αποφασισμένοι να προβούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις διακοπής των εργασιών που εκτελούνται.
Αυτό τόνισαν σε εκπροσώπους της κοινοπραξίας που έχει αναλάβει την κατασκευή του έργου, οι..........................

πρόεδροι του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών και του Εξωραϊστικού Συλλόγου Μώραινας, Γιώργος Αλεξανδρόπουλος και Δήμος Κορωναίος αντίστοιχα, σε συνάντηση που είχαν χθες στα γραφεία της κοινοπραξίας στο πρώην Δημοτικό Σχολείο Χριστιανούπολης.
Όπως τους διαβεβαίωσαν εκ μέρους της κοινοπραξίας, ο πολιτικός μηχανικός Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος και άλλα στελέχη, σύντομα θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις σε όλους τους θιγόμενους ιδιοκτήτες, γι’ αυτό και ήδη κινούνται οι απαραίτητες διαδικασίες. Σύμφωνα, δε, με πληροφορίες που έχουν οι άνθρωποι των δύο Συλλόγων, από το φορέα εκτέλεσης του έργου, που είναι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, έχει αποσταλεί το σχέδιο της ΚΥΑ (Κοινής Υπουργικής Απόφασης) που αφορά στην αποζημίωση των απαλλοτριωμένων εκτάσεων. Όπως μας είπαν οι πρόεδροι των Συλλόγων, «το έργο άρχισε πριν από έξι μήνες και εκτελείται, προς το παρόν, απρόσκοπτα. Ωστόσο, έχουν αρχίσει να διατυπώνονται διαμαρτυρίες για τη μη καταβολή των αποζημιώσεων των θιγόμενων ιδιοκτησιών».
Επιπρόσθετα, επισήμαναν πως «οποιαδήποτε παραπάνω καθυστέρηση της καταβολής των αποζημιώσεων θα καταστήσει αβέβαιη την ομαλή εξέλιξη του έργου, καθώς καθημερινά συζητείται η έναρξη κινητοποιήσεων για διακοπή εργασιών από τους θιγόμενους ιδιοκτήτες».


Η.Γ. Εφημερίδα "ΘΑΡΡΟΣ", 02 Οκτωβρίου 2010