Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Ποιός είδε το προφίλ σου στο Facebook;;;


Δεν θα ήταν ωραία να βλέπεις ποιος βλέπει το προφίλ σου στο Facebook; Αυτή η λειτουργία, που υπήρχε σε άλλα κοινωνικά δίκτυα..............

όπως το Hi5, δεν υπάρχει στο Facebook. Και ούτε θα υπάρξει. Τόσο απλά.

Το Facebook έχει αποφασίσει να κρατήσει κρυφά τα στοιχεία για το ποιος επισκέφτηκε το προφίλ των χρηστών κι έτσι υπερασπίζεται με πάθος αυτή του την απόφαση.

Η ομάδα του Facebook αποφάσισε να σβήσει κάθε εφαρμογή που υπόσχεται ότι επιτρέπει στους χρήστες να δουν ποιος επισκέφτηκε το προφίλ τους.

Το site επιβεβαίωσε ότι καμία από αυτές τις εφαρμογές δεν μπορεί να αποκαλύψει στοιχεία για το ποιος επισκέφτηκε το προφίλ των χρηστών καθώς καμία δεν έχει πρόσβαση σε αυτά τα στοιχεία.

Τις τελευταίες ημέρες, μια σειρά από εφαρμογές προκαλούν τους χρήστες να τις χρησιμοποιήσουν για να δουν ποιος έχει επισκεφτεί το προφίλ τους.

Αυτές τις εφαρμογές, μεταξύ των οποίων το «Stalker Check» και «Who has visited my profile» το Facebook τις διέγραψε καθώς παραπλανούσαν τους χρήστες.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Facebook αναφέρει ότι οι χρήστες «δεν πρέπει να πιστεύουν σε εφαρμογές που τους υπόσχονται ότι θα τους δείξουν ποιος επισκέπτεται το προφίλ τους γιατί πολύ απλά καμία δεν το κάνει».


e-go.gr