Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Μανιάτης προς Νάντια: «Ο αγωγός φυσικού αερίου θα τροφοδοτεί και την Καλαμάτα»


Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Μανιάτης, σε απάντηση του σε ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Νάντια Γιαννακοπούλου, ανακοίνωσε ότι ο αγωγός φυσικού αερίου προς Μεγαλόπολη έχει σχεδιασθεί έτσι ώστε να είναι εφικτή η τροφοδότηση και άλλων περιοχών της Πελοποννήσου, όπως η Καλαμάτα, η Πάτρα και ο Πύργος.

Πιο συγκεκριμένα.............

ο κ. Γκανέτσος, Διευθυντής Κατασκευών και Ανάπτυξης της Δ.Ε.Σ.Φ.Α. (Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου) ενημέρωσε την κ. Γιαννακοπούλου ότι η υλοποίηση του έργου του αγωγού φυσικού αερίου από Κόρινθο μέχρι Μεγαλόπολη για την τροφοδότηση της νέας μονάδας της ΔΕΗ έχει δρομολογηθεί. Μάλιστα, η ολοκλήρωση της κατασκευής του αγωγού μήκους 151 χλμ. και διαμέτρου 30 εκ. προβλέπεται από το Δ.Ε.Σ.Φ.Α. να γίνει μέσα στο 2ο εξάμηνο του 2012, με προϋπολογισμό 110 εκατομμύρια ευρώ.

Η κ. Γιαννακοπούλου, τέλος, σε δηλώσεις της επεσήμανε ότι ‘το φυσικό αέριο γίνεται, σήμερα, φορέας ενέργειας, ανάπτυξης και ποιότητας ζωής για δεκάδες χώρες, για εκατομμύρια ανθρώπους. Οι Μεσσήνιοι δεν πρόκειται, φυσικά, να στερηθούν αυτών των προνομίων».