Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Ενημερωτική συνάντηση του Οδυσσέα Βουδούρη με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου...


Συνάντηση με το βουλευτή Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Οδ. Βουδούρη είχε χθες το μεσημέρι ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Γ. Καραμπάτος.
Όπως έγινε γνωστό, κατά τη διάρκειά της ο κ. Βουδούρης ενημερώθηκε για μια σειρά πρωτοβουλιών και προτάσεων του Επιμελητηρίου. Μεταξύ αυτών, είναι............

οι προτάσεις του φορέα εν όψει ενεργοποίησης του ΕΣΠΑ, η στρατηγική του σε διάφορα ζητήματα αιχμής που αφορούν στη Μεσσηνία, η πορεία των «Δρόμων της Ελιάς», αλλά και οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται το τελευταίο διάστημα, όπως είναι ο 1ος διαγωνισμός μεσσηνιακών συνταγών που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Ιδιαίτερη αναφορά από την πλευρά του κ. Καραμπάτου υπήρξε στην πρόταση του Επιμελητηρίου για τη μη διοικητική διχοτόμηση της Πελοποννήσου εν όψει του «Καλλικράτη». Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, «κανένας νομοθέτης δε δικαιούται να αγνοεί την ιστορική, οικονομική και γεωγραφική ενότητα της Πελοποννήσου και να υποτάσσεται σε σκοτεινά συμφέροντα, ευνουχίζοντας μια ολόκληρη περιοχή. Θεωρούμε τη διχοτόμηση της Πελοποννήσου ένα τραγικό λάθος, το οποίο πρέπει να διορθωθεί για να μπορέσει η περιοχή να βρει και πάλι το χαμένο της βηματισμό».
Τέλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου εξέφρασε προς το βουλευτή του ΠΑΣΟΚ τον προβληματισμό του για τη μη ίδρυση γραφείου συνεδρίων και επισκεπτών στη Μεσσηνία, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να περιορίζεται η τουριστική περίοδος στην Καλαμάτα.

Α.Π. - Εφημερίδα "ΘΑΡΡΟΣ"