Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Κυπαρισσία - Νοσοκομείο χωρίς χειρουργεία


Μεγάλη λίστα αναμονής ασθενών για χειρουργικές επεμβάσεις έχει δημιουργηθεί στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, καθώς τα χειρουργεία έχουν κλείσει για να πραγματοποιηθούν εργασίες εκσυγχρονισμού τους. Βέβαια, στο νοσοκομείο έχει διαμορφωθεί χώρος που λειτουργεί ως χειρουργείο, όμως δεν................

μπορεί να καλύψει κανονικές ανάγκες, οπότε πολλά περιστατικά είτε μπαίνουν σε λίστα, είτε, εάν είναι επείγουσες περιπτώσεις, παραπέμπονται σε άλλα νοσοκομεία.
«Υπάρχει μεγάλη λίστα αναμονής συμπολιτών μας για το χειρουργείο» σημείωσε στο «Θ» ο διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας κ. Παναγιώτης Καλοφωλιάς. «Αγωνιούμε για το πότε θα ξεκινήσει ολοκληρωτικά η δουλειά μας, γιατί ο σκοπός για τον οποίο ήρθαμε εδώ είναι να προσφέρουμε υγεία στον κόσμο».

Πρόβλημα
στη χρηματοδότηση
Το έργο αναβάθμισης των χειρουργείων είχε ανακοινωθεί ότι θα παραδινόταν στις 31 Ιανουαρίου, όμως, σύμφωνα με το διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας Μεσσηνίας κ. Παναγιώτη Γιαννακέα, έχει προκύψει πρόβλημα στη χρηματοδότησή του.
«Οι εργασίες βαδίζουν προς το τέλος τους, αλλά υπάρχει πρόβλημα χρηματοδότησης. Το συμφωνητικό ήταν 292.000 ευρώ και υπάρχουν μόνο οι 200.000. Τα υπόλοιπα έχουν ζητηθεί επανειλημμένως, με έγγραφο που έχει κάνει ο νομάρχης, όπως και ο διοικητής. Έγγραφο με τα δικαιολογητικά έχουμε στείλει και εμείς στις αρμόδιες υπηρεσίες» σημείωσε ο κ. Γιαννακέας. Πρόσθεσε δε ότι με κάποιες συμπληρωματικές παρεμβάσεις και τροποποιήσεις που χρειάστηκαν στο χώρο των χειρουργείων, στο αρχικό κόστος των 292.000 προστέθηκαν ακόμη 30.000 ευρώ. «Ο εργολάβος είχε το δικαίωμα, αφού του οφείλονται τόσα χρήματα, να σταματήσει το έργο από το Σεπτέμβριο, κι όμως δεν το έκανε. Συνέχισε τις εργασίες και κοντεύει να τελειώσει. Μάλιστα, έχει κάνει πολύ περισσότερα από το ποσό που έχει πάρει».
Για το θέμα επικοινωνήσαμε και με το διοικητή του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας κ. Φώτη Δρούμπαλη, ο οποίος όμως αρνήθηκε να μας μιλήσει.

Της Μαρίας Νίκα - Εφημερίδα "ΘΑΡΡΟΣ"