Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

Ημερίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας με θέμα «Νέοι - Διαδίκτυο - ηλεκτρονικά παιχνίδια»



Μεγάλη ήταν η απήχηση του κόσμου στην ημερίδα που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας το Σάββατο το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας με θέμα «Νέοι - Διαδίκτυο - ηλεκτρονικά παιχνίδια»...........


Η ημερίδα απευθυνόταν σε νέους αλλά και γονείς με σκοπό να τους ενημερώσει για ένα σημαντικό θέμα, που όλο και οξύνεται, την κατάχρηση του Διαδικτύου και τις συνέπειές της.

Συγκεκριμένα ποιοι είναι οι κίνδυνοι από την πολύωρη ενασχόληση με τον υπολογιστή, τι είναι ο εθισμός στα ηλεκτρονικά παιχνίδια, ποια είναι τα συμπτώματα και τα προ-στάδια του εθισμού και τι μπορούμε να κάνουμε για να θεραπευτούμε από αυτή την ηλεκτρονική «νόσο» είναι λίγα από αυτά που ανέλυσαν οι δύο εισηγητές ο κ. Γιώργος Κορμάς, ιατρός συνεργάτης της Μονάδας Εφηβικής Υγείας της Β' Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων και ο πρωτοπρεσβύτερος Αδαμάντιος Αυγουστίδης, ψυχίατρος, λέκτωρ της Θεολογικής Σχολής Αθηνών και πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ποιμαντικής, ύστερα από πρόσκληση που τους έγινε από την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας. Τον λόγο πήρε πρώτος ο κ. Γιώργος Κορμάς, ο οποίος παρουσίασε τα αποτελέσματα της έρευνας, που πραγματοποίησε η Μονάδα Εφηβικής Υγείας πάνω στο θέμα «εφηβεία και Διαδίκτυο», ενώ αναφέρθηκε και στις συνήθειες των παιδιών και των εφήβων στο Internet και ανέλυσε τις συνηθέστερες χρήσεις του Διαδικτύου. Επίσης, αναφέρθηκε σ' ένα σημαντικό θέμα, που μαστίζει το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότερο την κοινωνία μας, την παιδοφιλία και πρότεινε τρόπους αντιμετώπισής της. Ο κ. Κορμάς αναφέρθηκε και σ' ένα άλλο φαινόμενο, που έχει αρχίσει να γίνεται έντονο και στη χώρα μας, την κυβερνοαυτοκτονία και τόνισε ότι, έχουν σημειωθεί 14 απόπειρες στη χώρα μας, από τις οποίες μία πραγματοποιήθηκε. Τέλος, ο κ. Κορμάς, στην εισήγησή του αναφέρθηκε στη νεανική παραβατικότητα και το Διαδίκτυο, στη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση - πορνογραφία, στα Internet cafe, ενώ ανέλυσε τι είναι εθισμός και τους παράγοντες που σχετίζονται μ' αυτόν και τις επιπτώσεις του.

Τον λόγο στη συνέχεια πήρε ο πρωτοπρεσβύτερος, Αδαμάντιος Αυγουστίδης, ο οποίος ανάλυσε τον όρο εφηβεία, έκανε γενικές τοποθετήσεις και μίλησε αναλυτικά γι' αυτήν και για τους εφήβους γενικά.

Στο τέλος ακολούθησε συζήτηση μεταξύ κοινού και ομιλητών.



Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ"