Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

Στήριξη στους αλιείς της Γιάλοβας


Κατά την προχθεσινή συνεδρίασή του το Νομαρχιακό Συμβούλιο ψήφισε ομόφωνα απόφαση που κατέθεσε ο νομαρχιακός σύμβουλος της παράταξης «Ανατροπή», κ. Θόδωρος Μπρεδήμας, που αφορούσε στην παραχώρηση της εκμετάλλευσης του Διβαριού της λιμνοθάλασσας της Γιάλοβας στον αλιευτικό Συνεταιρισμό Κορυφασίου.

Να υπενθυμίσουμε ότι τα Δημοτικά Συμβούλια Δήμων Νέστορος και Πύλου είχαν εκδώσει ομόφωνα τη στήριξή τους στις 27 Ιανουαρίου το πρώτο και στις 4 Φεβρουαρίου το δεύτερο.


Η Απόφαση

«Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Μεσσηνίας αποφασίζει να.............





συμπαρασταθεί στον Αγροτικό Αλιευτικό Συνεταιρισμό Κορυφασίου προκειμένου να τους παραχωρηθεί η εκμετάλλευση της λιμνοθάλασσας Γιάλοβας (Διβάρι) διότι είναι κατά κύριο επάγγελμα αλιείς και επί σειρά ετών αποζητούν αυτοί και οι οικογένειές τους από τα αλιεύματα της λιμνοθάλασσας από 40ετίας και πλέον και συμβάλλουν αποφασιστικά και κυρίαρχα στην Τοπική οικονομία κι εν την εν γένει κίνηση στους Δήμους Πύλου και Νέστορος. Το παρόν να κοινοποιηθεί στην αρμόδια Διεύθυνση της Περιφέρειας Πελοποννήσου (Διεύθυνση Αυτοδιοίκησης στο αρμόδιο γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης)».


με πληροφορίες από, Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ" - kalnews.gr