Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2009

ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΟΤΕ...


Στη διαχείριση της Deutsche Telekom περνά και επισήμως από σήμερα ο ΟΤΕ.
Για σήμερα έχει προγραμματιστεί η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων, η οποία θα εγκρίνει την τοποθέτηση δύο ακόμα στελεχών της Deutsche Telekom στο ΔΣ του Οργανισμού.
Έτσι, τα μέλη της γερμανικής εταιρείας στο ΔΣ θα αυξηθούν σε πέντε, όπως προβλέπει και η συμφωνία με το Ελληνικό Δημόσιο.
Το 11μελές Διοικητικό Συμβούλιο θα μειωθεί κατά μία θέση και το Δημόσιο με την DT θα έχουν από πέντε μέλη έκαστος.
Ο πρόεδρος θα ορίζεται από το Δημόσιο και ο διευθύνων σύμβουλος από την DT. Επίσης, θα συσταθεί τετραμελής Εκτελεστική Επιτροπή, στην οποία επικεφαλής θα είναι ο διευθύνων σύμβουλος με διπλή ψήφο σε περιπτώσεις ισοψηφίας.
Τα σενάρια για το μέλλον του Π.Βουρλούμη στον ΟΤΕ είναι αντιφατικά. Το επικρατέστερο σενάριο λέει ότι ο κ. Βουρλούμης θα παραμένει στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου ως εκπρόσωπος της γερμανικής πλευράς.
Αν επιβεβαιωθεί αυτό το σενάριο, το Δημόσιο θα τοποθετήσει δικό του εκπρόσωπο στη θέση του προέδρου.
Μία από τις πρώτες αποφάσεις της DT θα είναι η μείωση του προσωπικού κατά 2.000 άτομα, μέσω προγράμματος εθελουσίας εξόδου.
Στο πλαίσιο αυτό, οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ πραγματοποιούν σήμερα 24ωρη απεργία και θα συγκεντρωθούν έξω από το διοικητικό μέγαρο του Οργανισμού την ώρα της συνέλευσης (13:30).
Οι υπάλληλοι του ΟΤΕ διαμαρτύρονται και για την απόφαση να κλείσουν περίπου 120 καταστήματα του Οργανισμού.


"ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΟΤΕ" -

"ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ", σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΟΜΕ-ΟΤΕ.




"Δεν έχουν θέση στον ΟΤΕ όσοι δουλεύουν για άλλους…..


Από 5-1-2009 η Διεύθυνση Δικτύου Καταστημάτων στο Διοικητικό Μέγαρο του ΟΤΕ τελεί υπό κατάληψη από συνδικαλιστικά στελέχη του χώρου.

Διαμαρτυρόμαστε για την απόφαση της Διοίκησης να κλείσει, χωρίς καμία επιχειρησιακή τεκμηρίωση 160 καταστήματα σ΄ όλη την Ελλάδα αφήνοντας στο έλεος των ανταγωνιστών την επιχείρηση, στις άγνωστες προθέσεις της Διοίκησης τους εργαζόμενους και τιμωρεί 1,5 εκατομμύριο πελάτες επειδή εμπιστεύονται τον ΟΤΕ.

Η μοναδική εξήγηση που μπορεί να δοθεί είναι ότι όλα γίνονται προκειμένου να ενισχυθεί και να δικαιολογηθεί η εξαγορά της αλυσίδας ΓΕΡΜΑΝΟΣ, για την οποία είναι υπόδικες, σε βαθμό κακουργήματος, οι Διοικήσεις του ΟΤΕ και της COSMOTE προσπαθώντας «να σώσουν το τομάρι τους».

Διαμηνύουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι το Συνδικαλιστικό Κίνημα και οι εργαζόμενοι δεν θα επιτρέψουμε στους «αγοραίους και γενίτσαρους» που τα τελευταία χρόνια παρεπιδημούν στον ΟΤΕ να απαξιώσουν και να λεηλατήσουν την περιουσία του Ελληνικού λαού – γιατί το κλείσιμο των 160 καταστημάτων είναι μόνο η αρχή – και εκτός από τη συνεχή συνδικαλιστική μας παρουσία και δράση, άμεσα θα τους ονοματίσουμε και θα τους μηνύσουμε προσωπικά", τονίζει ο ΠΑΣΕ - ΟΤΕ.