Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2008

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ...


Η πορεία της μελέτης, οι αντιρρήσεις του Δήμου Αυλώνος για τη χάραξη της υπό μελέτης 29ης επαρχιακής οδού και οι εναλλακτικές λύσεις που προτείνονται στο τμήμα από την εθνική οδό έως το Σιδηρόκαστρο, παρουσιάστηκαν, την προηγούμενη εβδομάδα, σε σύσκεψη στο γραφείο του αντινομάρχη Στάθη Αναστασόπουλου.
Στη σύσκεψη για τη μελέτη βελτίωσης του συγκεκριμένου οδικού τμήματος, προϋπολογισμού 367.000 ευρώ, παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Αυλώνα Γιάννης Φιλντίσης, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Σιδηροκάστρου Πάνος Μητρόπουλος, ο διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών Παναγιώτης Γιαννακέας, ο προϊστάμενος του Τμήματος Μελετών Δημήτρης Καλδής, ο επιβλέπων μηχανικός της Ν.Α. Κυριάκος Μπεχράκης και εκπρόσωποι των μελετητών.
Ο αντινομάρχης ζήτησε άμεσα από το δήμαρχο να καταθέσει γραπτώς τις απόψεις του στη ΔΤΥ σχετικά με τη χάραξη, ώστε να τις εξετάσουν και να αποφανθούν κατά πόσο είναι εφικτές σε σχέση και με τη μορφολογία του εδάφους. Ο κ. Αναστασόπουλος εξήγησε πως οι αλλαγές στη χάραξη που ζητά η δημοτική αρχή δε θα πρέπει να είναι μεγάλες, για να μη χρειαστεί νέα έγκριση στην προμελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
Οσον αφορά τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά της οδού, επισημάνθηκε πως θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι προδιαγραφές που θέτει το ΕΣΠΑ για ένταξη έργων, προκειμένου να μη δημιουργηθούν αργότερα προβλήματα στην ένταξη του έργου και να μην προκληθεί μεγάλη καθυστέρηση.
Τελικά αποφασίστηκε το αμέσως επόμενο διάστημα να πραγματοποιηθεί επίσκεψη όλων των εμπλεκόμενων φορέων στη βελτιούμενη οδό και να εξεταστούν επιτόπου όλα τα εναλλακτικά σενάρια.


*με πληροφορίες από την Εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ"