Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2008

Η κυβέρνηση απόλυτα υπεύθυνη για όσα συμβαίνουν στη χώρα, είπε ο Γ.Παπανδρέου


Απόλυτη ευθύνη στην κυβέρνηση για όσα συμβαίνουν στη χώρα τις τελευταίες μέρες, και όχι μόνο, επέρριψε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας την Παρασκευή στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος.


Το πρόβλημα, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, είναι η κυβέρνηση και επανέφερε το θέμα των εκλογών, τονίζοντας ότι εκείνο που χρειάζεται η χώρα είναι η καθαρή απόφαση του ελληνικού λαού για το ποιες δυνάμεις μπορούν να πάνε τη χώρα μπροστά.
Το ΠΑΣΟΚ, ανέφερε, διεκδικεί την αυτοδυναμία, αλλά ταυτόχρονα είναι ανοιχτό στις άλλες προοδευτικές δυνάμεις.
Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε σε ξένα δημοσιεύματα και την κακή εικόνα που δίνουν για τη χώρα, μια εικόνα, που όπως είπε αδικεί την Ελλάδα. Είπε ότι αν δεν γίνει αλλαγή κυβέρνησης η χώρα θα πληρώσει αυτή την έλλειψη εμπιστοσύνης, όπως γίνεται σήμερα με τον εξωτερικό δανεισμό.
Ακόμη, τόνισε ότι η χώρα βρίσκεται σε κρίση που προκαλείται από το συνδυασμό της διεθνούς οικονομικής κρίσης και της εσωτερικής οικονομικής, κοινωνικής, θεσμικής και αξιακής κρίσης.
Τα τελευταία γεγονότα, ανέφερε, αναδεικνύουν το βάθος αυτής της κρίσης και πρόσθεσε ότι η έκρηξη της νεολαίας έχει βαθύτερα αίτια από τη δολοφονία του μικρού Αλέξανδρου.
Επέμεινε στη λογική της μη χρήσης βίας, στην οποία, όπως είπε, πρέπει να υπάρχει απόλυτη προσήλωση και χαρακτήρισε δικαιολογημένη την οργή που εκφράζεται για τις λεηλασίες από άτομα που ξεφεύγουν από τους ελέγχους, τη στιγμή που συμβαίνει και η δολοφονία.
Αναφέρθηκε επίσης στο κλίμα πριν από τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή, τονίζοντας ότι υπάρχει διάχυτη αίσθηση σκανδάλων, διαφθοράς, συγκάλυψης και παράλυσης.
Η κρίση στην οποία έχουμε μπει, υπονομεύει την προοπτική της χώρας, τόνισε ο κ. Παπανδρέου και καταλόγισε στην κυβέρνηση ανικανότητα και εμμονή σε νεοσυντηρητικές και πελατειακές αντιλήψεις. Η ΝΔ, πρόσθεσε, είναι εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα της πολιτικής της και χαρακτήρισε την κυβέρνηση αλληλοσπαρασσόμενη, καταρρέουσα και αποχωρούσα.