Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ.


Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΤΟΥ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ


ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 14-10-2008 στις 12:00.


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΗ 2008

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ 23ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΤΙΣ 11:00 ΤΟ ΠΡΩΪ




Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, άνεργοι, νέοι και νέες, συνταξιούχοι
Έλληνες και Μετανάστες

Να διεκδικήσουμε μαζικά τα αιτήματα που αντιστοιχούν στις ανάγκες των εργαζομένων και να βάλουμε γερές βάσεις για να ανταποκριθούμε στην αναμέτρηση με τις δυνάμεις του κεφαλαίου, που κλιμακώνουν την επίθεση στο όνομα της αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης του καπιταλισμού.
Η οικονομική κρίση δεν είναι πρόβλημα της μιας ή της άλλης μορφής διαχείρισης. Είναι εκδήλωση της αντίθεσης που καταγράφει ότι τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι τον καρπώνονται οι λίγοι, οι καπιταλιστές που έχουν στα χέρια τους την εξουσία και τα μέσα παραγωγής.
Αυτή είναι η πηγή του κακού, η βάση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.
ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
· Να αντιπαλέψουμε αποφασιστικά την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης που χτυπάει το σύνολο των εργατικών –λαϊκών δικαιωμάτων.
· Να μην περάσει το έκτρωμα που προβλέπει την κατάργηση των Βαρέων –Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων την ώρα που πεθαίνουν και σακατεύονται χιλιάδες εργάτες και εργάτριες στα εργατικά ατυχήματα και στις επαγγελματικές ασθένειες.
· Να αντιταχθούμε στην πολιτική της απελευθέρωσης των μεταφορών, της Ενέργειας, των τηλεπικοινωνιών, στην ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής, της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, του ΟΣΕ και των άλλων επιχειρήσεων.
· Να δυναμώσουμε την πάλη κατά της ανεργίας και των απολύσεων, τη λιτότητα και την ακρίβεια, την ανατροπή των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, την κατάργηση της Κυριακής αργίας
· Να δώσουμε αγωνιστική απάντηση στον προϋπολογισμό που ετοιμάζει η κυβέρνηση για να φορτώσει με νέες αντιδραστικές αλλαγές, με νέα φορολογικά βάρη τις λαϊκές δυνάμεις.
ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ
Οργάνωση, διεκδίκηση, εργατική αντεπίθεση, κοινή δράση με τη μικρομεσαία αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης ,τη νεολαία μας.
Μαζική καταδίκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που η πολιτική της οξύνει τα λαϊκά προβλήματα και βρίσκεται πίσω από τη χειροτέρευση της κατάστασης των εργατικών οικογενειών.
Αποδυνάμωση των κομμάτων του Ευρωμονόδρομου, των κομμάτων του δικομματισμού που υπηρετούν χρόνια τα συμφέροντα του κεφαλαίου.
ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ανοίξανε το δρόμο για την κατάργηση των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, επιβάλλανε την καθήλωση των μισθών και των συντάξεων, αυξήσανε τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και προχωρήσανε στην ενοποίηση των ταμείων για να πετύχουν την προς τα κάτω εξίσωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
ΝΔ και ΠΑΣΟΚ προώθησαν τις ιδιωτικοποιήσεις και πήραν μέτρα για την εμπορευματοποίηση της Υγείας, της Πρόνοιας, της Παιδείας.
Αυτή η πολιτική στηρίζει τα συμφέροντα και αυξάνει τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου.

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΙΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΕΣ ΣΕ ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ - ΕΚ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Ο εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός δε μπορεί να εκπροσωπήσει τα εργατικά συμφέροντα. Είναι δυνάμεις που στηρίζουν χρόνια τις ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και στα ασφαλιστικά δικαιώματα, που ευθύνονται για τις ιδιωτικοποιήσεις, για τον κατώτερο μισθό των 700 Ευρώ μικτά.
Είναι οι δυνάμεις που χρησιμοποιούν τον κοινωνικό διάλογο, τη συναίνεση για να αφοπλίσουν το εργατικό κίνημα και να ενσωματώσουν τους εργαζόμενους στις επιδιώξεις του κεφαλαίου.
Μαζί με το ΠΑΜΕ στην Απεργία και στην κλιμάκωση της πάλης, για να δώσουμε αποφασιστική απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική, να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις για την ανατροπή της.
Προχωράμε πιο γρήγορα. Κτίζουμε απεργιακές επιτροπές, επιτροπές αγώνα στα εργοστάσια, στις επιχειρήσεις.
Επιμένουμε στη σφυρηλάτηση της ταξικής ενότητας της εργατικής τάξης, αντιμετωπίζοντας αποφασιστικά την προσπάθεια διαχωρισμού και διάσπασης που επιχειρεί η κυβέρνηση.
Συμβάλλουμε στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, στην αλλαγή του συσχετισμού δύναμης, στο δυνάμωμα και τον ταξικό προσανατολισμό των συνδικάτων.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :
ü Προστασία και διεύρυνση των Βαρέων –Ανθυγιεινών (ΒΑΕ).
ü Πλήρη-σταθερή εργασία. Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης. 7ωρο -5νθήμερο -35ωρο και 6ωρο – 5νθήμερο – 30ωρο για τα ΒΑΕ.
ü Κατώτερο μισθό 1.400 Ευρώ, κατώτερο μεροκάματο 56 Ευρώ. Κατώτερη σύνταξη 1.120 Ευρώ. Σύνταξη στο 80% του τελευταίου μισθού. Κατάργηση της φορολογίας στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και στα καύσιμα. Αφορολόγητο όριο 30.000 Ευρώ για τη λαϊκή οικογένεια.
ü Κατάργηση όλων των αντεργατικών, αντιασφαλιστικών νόμων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
ü Συνταξιοδότηση στα 55 χρόνια για τις γυναίκες - στα 60 για τους άνδρες, στα 50 χρόνια και στα 55 για τα ΒΑΕ.
ü Αποκλειστικά Δημόσια - Δωρεάν Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία. Κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας.
ü Ουσιαστικά μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας, δημιουργία κρατικού σώματος γιατρών εργασίας και τεχνικών ασφαλείας. Κατάργηση των Ιδιωτικών Εξωτερικών Υπηρεσιών Πρόληψης Προστασίας (ΕΞΥΠΠ).
ü Διακοπή κάθε πλειστηριασμού και κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων των εργαζομένων από χρέη στεγαστικών δανείων για κύρια κατοικία.
ü ΟΧΙ στην απελευθέρωση και στις ιδιωτικοποιήσεις. Ενιαίοι αποκλειστικά κρατικοί φορείς στην Ενέργεια, στις Μεταφορές, στις Τηλεπικοινωνίες, στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών.
ü Νομιμοποίηση των μεταναστών, ισοτιμία δικαιωμάτων, δικαίωμα μεταφοράς ασφαλιστικών δικαιωμάτων στη χώρα προέλευσης.
ü Όχι στην ποινικοποίηση των αγώνων και στις διώξεις των συνδικαλιστικών στελεχών στα εμφιαλωμένα ποτά και αλλού.

ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ.