Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2008

Αμερικανοί κατάσκοποι δημιουργούν το δικό τους MySpace!!!



Τη δική τους διαδικτυακή πύλη θα έχουν από τις 22 Σεπτεμβρίου αμερικανοί μυστικοί πράκτορες.

Στόχος του A-Space είναι η συγκομιδή πληροφοριών για τρομοκράτες και καταζητούμενους.


Πράκτορες των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών έχουν πλέον το δικό τους κοινωνικό δίκτυο. Μετά από ένα χρόνο διεργασιών ξεκινά στις 22 Σεπτεμβρίου το A-Space, μία πλατφόρμα για πράκτορες. Σκοπός της συγκεκριμένης ιστοσελίδας δεν είναι η διασκέδαση. Το A-Space εμπνεύστηκε από δημοφιλείς ιστοσελίδες, όπως τη Facebook και τη MySpace, όμως «πίσω από τη συγκρότησή του κρύβονται πολλά ακόμα», δήλωσε ο Μάικλ Βερτχάιμερ, αναπληρωτής επικεφαλής της αμερικανικής κοινότητας μυστικών υπηρεσιών, στην οποία συγκαταλέγονται και οι 16 μυστικές υπηρεσίες της Αμερικής.
Σκοπός είναι η συγκομιδή ευαίσθητων πληροφοριών για στρατιωτικές επιχειρήσεις και τοποθεσίες όπου βρίσκονται τρομοκράτες. Παραδείγματος χάριν, όταν εμφανίζεται ένα βίντεο του Οσάμα Μπιν Λάντεν, οι πράκτορες ενδιαφέρονται για περαιτέρω πληροφορίες, εκτός από τις επίσημες. Λιγότερη σημασία έχει για αυτούς το περιεχόμενο, παρά οι πηγές και το ευρύτερο πλαίσιο, στο οποίο διεκπεραιώθηκε το βίντεο.


Πρόληψη επιθέσεων


Αυτή η νέα μορφή επικοινωνίας μεταξύ των 16 Αμερικανών πρακτόρων είχε προγραμματιστεί πολύ καιρό πριν. Μετά τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου αποδείχθηκε ότι μερικοί από τους δράστες ήταν ύποπτοι και για άλλες πράξεις στο παρελθόν. Οι πληροφορίες αυτές δεν ήταν διαθέσιμες σε κάθε υπηρεσία, γεγονός το οποίο είχε σοβαρές συνέπειες, καθώς οι επιθέσεις θα μπορούσαν να προληφθούν.
Το A-Space έρχεται για να αποτρέψει τα λάθη αυτά. Πρόσβαση θα έχουν μόνο οι πράκτορες, οι οποίοι θα πρέπει να επεξηγήσουν για ποιο λόγο χρειάζονται τις εκάστοτε άκρως απόρρητες πληροφορίες. Επίσης, σε αυτόν τον διαδικτυακό χώρο οι πράκτορες μπορούν να συζητούν μεταξύ τους και να ανταλλάσσουν βίντεο. «Και όλα αυτά υπό την προστασία του σήματος A-Space», επεσήμανε ο Μάικλ Βερτχάιμερ.
Κάθε κατάσκοπος θα έχει τη δική του ιστοσελίδα, όπως γίνεται και στο Facebook και το MySpace. Τα μέλη μπορούν να βλέπουν τους διαδικτυακούς τόπους των συναδέλφων τους και να έχουν μία γενική εικόνα για τα τρέχοντα γεγονότα. Επιπλέον, θα υπάρχει ένας χώρος τύπου πίνακα - μία ακόμη ομοιότητα με το Facebook - στον οποίο οι επισκέπτες μπορούν να αφήνουν μηνύματα στους συναδέλφους τους. Ο κ. Βερτχάιμερ δεν αποκλείει και το γεγονός ότι μέσα από το A-Space θα αναπτυχθούν νέες φιλίες.



http://www.kathimerini.gr/ με πληροφορίες από Welt