Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2008

Παντρεύτηκε ο 22χρονος γιος του Νικολά Σαρκοζί!



Ο 22χρονος γιος του Γάλλου προέδρου, Ζαν Σαρκοζί, ο οποίος έχει μπει στον πολιτικό στίβο ακολουθώντας τα χνάρια του πατέρα του, παντρεύτηκε την αγαπημένη του Τζέσικα, γόνο μίας πλούσιας εβραϊκής οικογένειας, στην οποία ανήκει μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες καταστημάτων ηλεκτρικών ειδών.
Ο Ζαν Σαρκοζί έγινε ευρύτερα γνωστός στη Γαλλία από το ρόλο που έπαιξε όταν αρχικά υποστήριξε και στη συνέχεια εγκατέλειψε τον Νταβίντ Μαρτινιόν, βασικό υποψήφιο της κεντροδεξιάς για να διαδεχτεί τον πατέρα του ως δήμαρχος στο πλούσιο διαμέρισμα του Παρισιού, Νεϊγί-σιρ-Σεν.
Φοιτητής της νομικής, ο δευτερότοκος γιος του Νικολά Σαρκοζί, έχει εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος στο πρώην προπύργιο του πατέρα του και παράλληλα ανέλαβε τα ηνία του τοπικού κομματικού μηχανισμού του κεντροδεξιού κόμματος UMP.
Ο Ζαν Σαρκοζί ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ότι παντρεύτηκε τη Τζέσικα Σεμπόν-Νταρτί, της οποίας η οικογένεια ίδρυσε μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες καταστημάτων πώλησης ηλεκτρικών ειδών . Ο γάμος έγινε στο δημαρχείο του Νεϊγί.
Ο Ζαν Σαρκοζί έγινε ευρύτερα γνωστός πέρυσι, όταν έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην πολιτική εξουδετέρωση του Μαρτινιόν, ο οποίος τότε ήταν εκπρόσωπος του πατέρα του. Ο Μαρτινιόν, που θεωρείται άνθρωπος του περιβάλλοντος της τότε συζύγου του Νικολά Σαρκοζί, Σεσιλιά, είχε ορισθεί ως υποψήφιος για τη δημαρχία του Νεϊγί, από το κεντροδεξιό κόμμα UMP . Ωστόσο πολλοί κάτοικοι του συγκεκριμένου διαμερίσματος του Παρισιού εξεδήλωσαν την αντίθεσή τους στην υποψηφιότητα αυτή, καθώς ο Μαρτινιόν ουδέποτε είχε ζήσει στην περιοχή. Σύντομα οι ισχυροί παράγοντες της κεντροδεξιάς στο Νεϊγί τον εγκατέλειψαν και το καθοριστικό πλήγμα στην υποψηφιότητα Ματρινιόν ήλθε από τον Ζαν Σαρκοζί.
Ο δευτερότοκος γιος του Νικολά Σαρκοζί, που γεννήθηκε από την πρώτη σύζυγο του νυν προέδρου, είχε αρραβωνιαστεί με τη Σεμπον-Νταρτί τον Ιούνιο. Ο Ζαν Σαρκοζί έχει διαψεύσει τις φήμες ότι προτίθεται να ασπαστεί τον ιουδαϊσμό.
Οι συνθήκες υπό τις οποίες έγινε ο γάμος - καθημερινή και με πολλούς προσκεκλημένους να μπαίνουν στο δημαρχείο από μία βοηθητική είσοδο για να αποφύγουν τους δημοσιογράφους - θύμισε στους Γάλλους τις συνθήκες υπό τις οποίες παντρεύτηκε ο Νικολά Σαρκοζί την Κάρλα Μπρούνι, πριν από επτά μήνες.



http://www.kathimerini.gr/ με πληροφορίες από AΠΕ-ΜΠΕ