Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2008

Έντονες οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης!






Έντονες ήταν οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, σε όσα είπε ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, στην ομιλία του, στην 73η ΔΕΘ.


"Η κωδική ονομασία αυτής της κυβέρνησης βρέθηκε και είναι: βάζουν το χέρι στην τσέπη" δήλωσε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ραγκούσης ο οποίος επικεφαλής αντιπροσωπείας του Κινήματος συμμετείχε στις κινητοποιήσεις των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στην Θεσσαλονίκη.. Ο κ. Ραγκούσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι "βάζει το χέρι στην τσέπη των πολιτών με άγρια και έκτακτα φορολογικά μέτρα", αλλά "βάζουν το χέρι και στην τσέπη τη δική τους, για να κρύψουν ψηφοδέλτια βουλευτών τους, με τα οποία διαφωνούν".





Ο Γιώργος Παπακωνσταντίου, εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, είπε ότι ο πρωθυπουργός "επιμένει σε μια πολιτική που καταφανώς απέτυχε, αναζητώντας άλλοθι στη διεθνή κρίση και μεταθέτοντας για άλλη μία φορά τις ευθύνες του αλλού, αντί να τις αναλαμβάνει όπως θα όφειλε". Ακόμα είπε, πως ο πρωθυπουργός "δεν αντιλαμβάνεται την κρίση που βιώνουν οι Έλληνες πολίτες σήμερα. Μία κρίση που είναι αποτέλεσμα των δικών του πολιτικών. Δεν έχει σχέδιο εξόδου από αυτή την κρίση".





Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ αναφέρει πως η ομιλία του πρωθυπουργού σηματοδοτεί την "κλιμάκωση της επίθεσης στο εισόδημα και στα δικαιώματα της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων και των μικρομεσαίων λαϊκών στρωμάτων" και κάνει λόγο για αποσιώπηση και παραποίηση των συνεπειών "της αντιλαϊκής πολιτικής".
Το ΚΚΕ τονίζει ότι τα λαϊκά στρώματα "θα πληρώσουν ακόμα περισσότερο στις σημερινές συνθήκες οικονομικής επιβράδυνσης, για να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι". "Η εργατική τάξη και οι λαϊκές δυνάμεις πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η πολιτική που υπηρετεί τη συσσώρευση του κεφαλαίου είναι οδυνηρή για το λαό με όποια μορφή διαχείρισης κι αν ασκείται", υπογραμμίζει το ΚΚΕ.






Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ τονίζει ότι "ο κ. Καραμανλής έκανε τον κόπο να ανέβει στη ΔΕΘ για να μας πει ότι η κυβέρνησή του τα έχει κάνει όλα καλά και ότι τα προβλήματά μας δεν είναι τόσο δραματικά όσο τα βιώνουμε και επιπλέον ότι δεν οφείλονται στην πολιτική που ακολουθεί αλλά αποκλειστικά στη διεθνή οικονομική κρίση". "Είχαμε καιρό να δούμε Πρωθυπουργό σε τόσο δεινή θέση, ώστε να κλείνει τα μάτια του στην τραγική κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα εξαιτίας της πολιτικής που ακολουθεί" συνεχίζει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ και καταλήγει λέγοντας, "ευτυχώς που υπάρχουν οι εργαζόμενοι και η νεολαία, οι οποίοι αγωνίζονται για να αλλάξει πορεία ο τόπος, γιατί κάποιος πρέπει να επιδείξει σοβαρότητα και υπευθυνότητα σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο".





http://www.skai.gr/master_story.php?id=93000