Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2008

Να μη χαθεί η Εξεταστική στο ΤΕΙ Καλαμάτας, ζητά ο Δημήτρης Κουσελάς.



ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ


Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κουσελάς, κατέθεσε Αναφορά στη Βουλή, προς τον υπουργό Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων, ζητώντας να μη χαθεί η α’ εξεταστική περίοδος στο Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας.


Το πλήρες κείμενο της Αναφοράς έχει ως εξής:


«Σας διαβιβάζω έγγραφο των Σπουδαστικών Συλλόγων του ΤΕΙ Καλαμάτας, με το οποίο ζητείται να υπάρξει εμβόλιμη εξεταστική περίοδος, ώστε να αντιμετωπισθεί το σοβαρό πρόβλημα που προέκυψε με τη μη συνέχιση της εξεταστικής περιόδου του μηνός Ιουλίου (Α’ Εξεταστικής).
Παρακαλώ να μεριμνήσετε για την ικανοποίηση του αιτήματος των Σπουδαστών, οι οποίοι αναγκάστηκαν, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσής τους, να προχωρήσουν σε καταλήψεις τον Ιούλιο, διαμαρτυρόμενοι για τη σοβαρή έλλειψη υλικοτεχνικών υποδομών και για την αδυναμία ομαλής διεξαγωγής των εξετάσεων, λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών
».


«Η Κυβέρνηση υποχρηματοδοτεί τη δημόσια εκπαίδευση»


Για τη νέα σχολική χρονιά ο κ. Κουσελάς δήλωσε μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:


«Ακόμα μια φορά η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σημαδεύεται από σημαντικές ελλείψεις σε υποδομές και σε στελέχωση (λείπουν τουλάχιστον 6.000 εκπαιδευτικοί πανελλαδικά, με σημαντικότατες ελλείψεις ακόμα και στα νηπιαγωγεία), που είναι συνέπεια μιας συνειδητής πολιτικής της Κυβέρνησης να μετατρέψει την Παιδεία από δημόσιο αγαθό σε εμπόρευμα, προσιτό και προσβάσιμο μόνο από αυτούς που έχουν - κι όσο έχουν - να το πληρώσουν.
Η Κυβέρνηση υποχρηματοδοτεί συστηματικά τη δημόσια εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες της. Υπονομεύει την τεχνική εκπαίδευση, το ολοήμερο σχολείο, τα μουσικά σχολεία, κάθε καινοτόμο εκπαιδευτικό θεσμό των προηγούμενων Κυβερνήσεων. Με την καθιέρωση της «βάσης του δέκα», αντί για τη δήθεν αναβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, το μόνο που κατάφερε ήταν να πλήξει τα περιφερειακά ΤΕΙ, δημιουργώντας «πελατεία» για κάθε λογής εμπόρους της γνώσης. Παρέδωσε το πρόγραμμα σχολικής στέγης στα ιδιωτικά συμφέροντα, με πολλαπλάσιο κόστος για τον πολίτη. Παρά τις δεσμεύσεις, άφησε άλυτα τα οξυμένα προβλήματα των εκπαιδευτικών.
Παρά ταύτα, η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας δηλώνει ικανοποιημένη, σκόπιμα αγνοώντας την έκταση και την ουσία των προβλημάτων, που μαρτυρούν την πλήρη αποτυχία της πολιτικής της σε ένα κρίσιμο τομέα για το μέλλον της χώρας και των παιδιών μας. Ας της το ξαναπούμε: Χώρες και Κυβερνήσεις που δεν έχουν ψηλά την Εκπαίδευση και τον Άνθρωπο, κινδυνεύουν να μείνουν στον πάτο της Μνήμης, της Προκοπής και της Ιστορίας
».


http://www.epikerotita.gr/content/view/885/90/lang,el/