Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2008

1ο Παιδικό Φεστιβάλ Town For Kids!




Μια πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα γιορτή που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 2-12 ετών, θα πραγματοποιηθεί στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου, στο Άλσος Στρατού στο Γουδή. Με πρωτοβουλία τnς Οn Stage που χρόνια δραστηριοποιείται με ευθύνη στο χώρο ψυχαγωγίας, το 1ο Παιδικό Φεστιβάλ
Town For Kids θα μετατρέψει μια έκταση 15.000 τ.μ στο Άλσος Στρατού σε μια παραμυθένια πολιτεία όπου οι μικροί μας φίλοι θα ξανα ανακαλύψουν τη χαρά του κοινωνικού παιχνιδιού και των δημιουργικών δραστηριοτήτων μακριά από την οθόνη των βιντεοπαιχνιδιών, ενώ θα ευαισθητοποιηθούν σε θέματα περιβάλλοντος. Ξεχωριστές εκδηλώσεις, σημαντικοί καλλιτέχνες, ο "μάγος" της γλυκιάς γεύσης Στέλιος Παρλιάρος αλλά και οι περιβαλλοντικές οργανώσεις Αρκτούρος, Μεσόγειος SOS και η Ελληνική εταιρεία αξιοποίησης ανακύκλωσης, περιμένουν τα παιδιά που θα περάσουν μερικές αξέχαστες ώρες. Όσοι επισκεφθούν το φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία όχι μόνο να παρακολουθήσουν δραστηριότητες και παραστάσεις αλλά και να ζήσουν ένα μαγευτικό παραμύθι με κύριο στόχο να κινητοποιήσει τα παιδιά για θέματα περιβάλλοντος με πραγματικά πρωτότυπο τρόπο. Οι πύλες του φεστιβάλ θα είναι ανοιχτές από τις 10:00π.μ έως τις 20:00μ.μ, ενώ υπάρχει διαθέσιμο πάρκινγκ.

Δεν επιτρέπεται η είσοδος σε ενήλικες που δεν συνοδεύουν παιδιά και η είσοδος σε παιδιά που δεν συνοδεύονται από ενήλικες. Στον χώρο θα υπάρχουν meeting points με κιόσκια πληροφοριών. Έξω από κάθε δραστηριότητα θα υπάρχουν mini bar όπου θα μπορούν να κάθονται οι γονείς για καφέ ή φαγητό.

Είσοδος για ενήλικες & παιδιά: 12 ευρώ

Προπώληση εισιτηρίων: Κέντρα Γλωσσών Εuropalso Society, στο 210 – 7234567 και στο
www.ticketservices.gr Περισσότερες πληροφορίες: 210 7784545
Ήρωες της ιστορίας είναι μια χαριτωμένη και δραστήρια παρέα ψαριών που κινδυνεύουν να γίνουν ψαρόσουπα. Είναι ο Σήφης ο ξιφίας, ο Βρασίδας ο Αχινός, η Ρούλα Ζαχαρούλα γαριδούλα, ο Τόλης το χταπόδι, η Κική η μαρίδα, ο Βαγγέλης ο ροφός και η Ρίτσα η πεσκανδρίτσα. Κάποιοι δαιμόνιοι μάγειροι σκαρφίζονται να εκμεταλλευτούν την υπερθέρμανση του βυθού της θάλασσας και να ετοιμάσουν τη μεγαλύτερη ψαρόσουπα του πλανήτη. Ανήσυχα τα πλάσματα του βυθού ζητάν από τα παιδιά να έρθουν στο φεστιβάλ και να μαζέψουν λίγο πάγο για να τους σώσουν τη ζωή! Οι μικροί μας φίλοι θα περιπλανηθούν σε ένα κόσμο με μουσική, παντομίμα, κυκλοφοριακή αγωγή, αφήγηση παραμυθιών, κατασκευές με ανακυκλωμένο χαρτί, χορό για παιδιά: break dance και hip-hop junior, σεμινάριο περιβάλλοντος, προβολές ταινιών, εργαστήρια ζαχαροπλαστικής με τον Στέλιο Παρλιάρο και μια τέντα μαγείας. Το πρόγραμμα συμπληρώνουν θεατρικές παραστάσεις ταλαντούχων καλλιτεχνών.

Τα παιδιά θα πρέπει να βάλουν τα δυνατά τους και να περάσουν από τα περισσότερα σημεία του χωριού όπου θα συλλέξουν το μαγικό αυτοκόλλητο πάγο το οποίο στο τέλος της διαδρομής τους θα τους δώσει τη δυνατότητα να στείλουν τον πάγο τους στο βυθό και τα ψάρια να σωθούν από τους τρελούς μάγειρες.