Τρίτη 12 Αυγούστου 2008

Σφοδρές μάχες στο φαράγγι Κοντόρι! - Στρατιωτικές επιχειρήσεις και απο την Αμπχαζία...

Στρατιωτική επιχείρηση με σκοπό να εκδιώξει τα γεωργιανά στρατεύματα από το διαφιλονικούμενο φαράγγι Κοντόρι ξεκίνησε η Αμπχαζία, μετέδωσε το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ιντερφάξ.
Επικαλούμενο το υπουργείο Άμυνας της Αμπχαζίας το πρακτορείο μετέδωσε ότι η επιχείρηση ξεκίνησε στις 5 το πρωί ώρα Ελλάδας, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Σύμφωνα με ρωσικό κανάλι, στη διαφιλονικούμενη περιοχή σημειώνεται σφοδρή ανταλλαγή πυρών και ότι η αεροπορία της Αμπχαζίας βομβάρδισε τη ζώνη αυτή.
Λίγες ώρες νωρίτερα η Γεωργία είχε υποστηρίξει ότι απέκρουσε όλες τις επιθέσεις στο φαράγγι του Κοντόρι, ενώ από την πλευρά τους οι Αμπχάζιοι υποστήριζαν ότι είχαν ¨μπλοκάρει" τους Γεωργιανούς στρατιώτες στα υψώματα του φαραγγιού.

Ο πρόεδρος της Γεωργίας, Μιχαήλ Σαακασβίλι, σε τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, ορκίστηκε ότι η χώρα του δεν θα παραδοθεί ποτέ.
"Ο γεωργιανός λαός δεν θα απαρνηθεί ποτέ την ελευθερία και τη δημοκρατία, γιατί η δημοκρατία είναι πιο ισχυρή απ' οποιοδήποτε άρμα, απ' οποιοδήποτε βομβαρδισμό, απ' οποιοδήποτε εξοπλισμό", ανέφερε.


http://www.skai.gr/master_story.php?id=90749