Τρίτη 12 Αυγούστου 2008

Επισκόπηση Τύπου...




ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Τελικά τι μας ταΐζουν; Εκατοντάδες τόνοι επικίνδυνα τρόφιμα εντοπίζονται κάθε μέρα."
Η εφημερίδα γράφει ότι "μενού για γερά στομάχια....προσπαθούν να σερβίρουν κάθε χρόνο οι επιτήδειοι σε εκατομμύρια Έλληνες, "φροντίζοντας" να φτάσουν στο πιάτο τους από ηλιέλαια επιμολυσμένα σε ορυκτέλαια και ρεβίθια με υπολείμματα φυτοφαρμάκων, μέχρι και ακατάλληλο νερό ή ψάρια με σαλμονέλα!".
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Επιστροφή στον ψυχρό πόλεμο Ρωσίας - ΗΠΑ. Οι Ρώσοι αρνούνται ότι εισέβαλαν στη Γεωργία, οι Γεωργιανοί όμως τους διαψεύδουν. Φήμες ότι ο ρωσικός στρατός κατέλαβε πόλεις- κλειδιά".
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "τον αγώνα του Γολιάθ με τον Δαυίδ θυμίζει ο πόλεμος στον Καύκασο με έπαθλο την πολύφερνη νύφη Οσετία, τη στιγμή που από το πολεμικό μέτωπο του Καυκάσου έρχονται αντικρουόμενες πληροφορίες από τις εμπλεκόμενες πλευρές".
Η ΑΥΓΗ: "Εξαπλώνεται ο πόλεμος στη Γεωργία. Πόλεμος εντυπώσεων με νεκρούς και πρόσφυγες".
Σύμφωνα με την εφημερίδα, "επικαλούμενη το προηγούμενο της Νατοϊκής επέμβασης στο Κοσσυφοπέδιο, η Μόσχα εμφανίζεται έτοιμη να δώσει στρατιωτική λύση στην εκκρεμότητα της Οσετίας αλλά και της Αμπχαζίας ακόμη κι αν χρειαστεί να επεκτείνει τη στρατιωτική εισβολή σε ολόκληρη τη Γεωργία".
ΑΥΡΙΑΝΗ: "Επέλαση των Ρώσων στην Γεωργία με στόχο να εξασφαλίσουν τον απόλυτο έλεγχο των αγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε ανοιχτή αντιπαράθεση μεταξύ του Ρώσου Πρωθυπουργού Βλαντιμίρ Πούτιν και του Αμερικανού Προέδρου Τζωρτζ Μπους έχουν οδηγήσει οι πολεμικές επιχειρήσεις στον Καύκασο με τη Μόσχα να απορρίπτει την μονομερή κατάπαυση του πυρός που ανακοίνωσε η Γεωργία και να ετοιμάζεται για μια επίδειξη στρατιωτικής ισχύος στην γειτονιά της".
ΤΟ ΒΗΜΑ: "Σπάει στα τρία ο
ΟΣΕ και ανοίγεται στους ιδιώτες. Σήμερα οι ανακοινώσεις".
Η εφημερίδα γράφει ότι "η κυβέρνηση "τεμαχίζει" τον ΟΣΕ σε τρεις εταιρείες, οδηγεί σε εθελουσία έξοδο 3.000 εργαζομένους και προσαρμόζει τις εργασιακές σχέσεις στα πρότυπα των άλλων ΔΕΚΟ προκειμένου να ελέγξει τα ελλείμματα του Οργανισμού και να προετοιμάσει την είσοδο ιδιωτών στο σιδηροδρομικό έργο της χώρας από το 2011."
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Στο χείλος της Αβύσσου. Με το όπλο επί σκοπόν Ρωσία και Ηνωμένες Πολιτείες".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "άνθρωποι με παράξενα ονόματα και...σπουδαίες θέσεις σε ασήμαντα κράτη, παίζουν τώρα όχι μόνο με τη μοίρα και τη ζωή των υπηκόων τους αλλά και με την ίδια την παγκόσμια ειρήνη. Πιόνια άλλων, μεγάλων και ισχυρών, εμφανίζονται στο διεθνές προσκήνιο, προκαλούν ή παρακαλούν, σκοτώνουν και σκοτώνονται, υποκινούν, κτυπούν σκληρά αλλά πλήττονται επίσης ανελέητα..."
ΕΘΝΟΣ: " Στην ουρά για 1.997 χρυσές θέσεις. Πυρετός προσλήψεων το φθινόπωρο σε εφορίες - τράπεζες".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "συναγερμός για χιλιάδες υποψηφίους που διεκδικούν μια θέση στο Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, καθώς οι προθεσμίες για υποβολή αιτήσεων για "χρυσές" θέσεις σε τράπεζες-εφορίες λήγουν μέσα στον Σεπτέμβριο".
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: " Διπλωματικός μαραθώνιος προσπαθειών για ειρήνευση στον Καύκασο για να σταματήσει η εκδίκηση ....της Λευκής Άρκτου".
Σύμφωνα με την εφημερίδα, "τα καραβάνια των προσφύγων προς την Βόρειο Οσετία μεγαλώνουν, ενώ γίνεται διπλωματικός μαραθώνιος προσπαθειών για να σταματήσει η εκδίκηση της ...Λευκής Άρκτου".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Αλαζόνες οι διοικητές των ΔΕΚΟ- Οργανισμών. Κλείνουν τις πόρτες στους ψηφοφόρους- Κάνουν ζημιά στη ΝΔ".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "επίθεση στους διοικητές των ΔΕΚΟ και σε όλους όσοι κατέχουν κυβερνητικές θέσεις για αλαζονεία εξαπέλυσε ο βουλευτής Λακωνίας Παν. Σκανδαλάκης οι οποίοι επιχειρούν να φρενάρουν το έργο της κυβέρνησης".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: " Φθηνά δολώματα, ακριβά επιτόκια. Παγίδες στις πιστωτικές κάρτες. Πώς οι τράπεζες προβάλλουν την άτοκη περίοδο χάριτος και τα "δώρα", αλλά περνούν στα "ψιλά" επιβαρύνσεις ακόμη και πάνω από 20%."
Η εφημερίδα γράφει ότι " με "οφθαλμαπάτη" μοιάζουν τα επιτόκια πολλών πιστωτικών καρτών, καθώς οι καταναλωτές πιστεύουν ότι οι αγορές τους εκτοκίζονται πχ με 17,50% αλλά το πραγματικό επιτόκιο μπορεί να ξεπερνά το 21%. Αυτό συμβαίνει γιατί οι τράπεζες επιβάλλουν μια σειρά εξόδων και χρεώσεων που ενσωματώνονται στο επιτόκιο και ανεβάζουν το πραγματικό κόστος δανεισμού".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Η Ρωσία βρυχάται. Η Ευρώπη τρέχει για μεσολάβηση. Οι ΗΠΑ απαντούν με μηνύματα.
Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "μέσα σε τρεις μέρες η Ρωσία ανέτρεψε το διεθνές τοπίο, ενώ ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση σκοντάφτουν στις αδυναμίες και στα συμφέροντά τους".
ΕΣΤΙΑ: "Επιβραδύνεται η ανάπτυξις. Έπεσε στο 3,4% το β΄τρίμηνο του 2008".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "το β΄τρίμηνο του 2004 ο ρυθμός της αναπτύξεως της ελληνικής οικονομίας ήταν 4,7%. Το β΄τρίμηνο του 2005 έπεσε στο 3,9%. Το β΄τρίμηνο του 2006 βελτιώθηκε σε 4,1%, ενώ και το β΄τρίμηνο του 2007 παρέμεινε στο ίδιο ποσοστό. Εφέτος, το β΄τρίμηνο του 2008 ο ρυθμός αναπτύξεως της ελληνικής οικονομίας εμφανίζεται να έχη πέσει στο 3,4%. Δηλαδή στο χαμηλότερο ποσοστό από το β΄τρίμηνο του 2002".
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ρωσική προέλαση στη Γεωργία. Μόσχα: Δεν έχουμε σχέδια εισόδου στην Τιφλίδα- Σαακασβίλι: Η χώρα μου είναι κομμένη στα δύο".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "τα ρωσικά στρατεύματα κινούνταν απειλητικά χθες προς το γεωργιανό έδαφος, υποχρεώνοντας τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας να οριοθετήσουν τη γραμμή άμυνάς τους γύρω από την πρωτεύουσα Τιφλίδα. Ταυτόχρονα η Μόσχα απηύθυνε τελεσίγραφο στη Γεωργία να αφοπλίσει τα στρατεύματά της στη μεθόριο με τη Νότια Οσετία".
Ο ΛΟΓΟΣ: "Απορρίπτει η Ρωσία τη μονομερή κατάπαυση. Αντιπαράθεση Πούτιν- Μπους με φόντο τις πολιτικές επιχειρήσεις στον Καύκασο".
Σύμφωνα με την εφημερίδα, "σε ανοιχτή αντιπαράθεση μεταξύ του Ρώσου πρωθυπουργού Βλαντιμίρ Πούτιν και του Αμερικανού προέδρου Τζορτζ Μπους έχουν οδηγήσει οι πολεμικές επιχειρήσεις στον Καύκασο, με τη Μόσχα να απορρίπτει εμμέσως τη μονομερή κατάπαυση του πυρός που ανακοίνωσε η Γεωργία".
ΤΑ ΝΕΑ: " Χαράτσι 5 αστέρων για ακίνητα, Ι.Χ., ρεύμα έρχεται από Σεπτέμβριο".
Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "νέος φόρος ακινήτων, αυξημένες δόσεις δανείων, παράβολο
Κτηματολογίου αύξηση της τιμής του ρεύματος, ακριβότερα τέλη κυκλοφορίας έρχονται από το Σεπτέμβριο".
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: " Πραγματικοί ένοχοι ο ιμπεριαλισμός, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ για το αιματοκύλισμα στη Νότια Οσετία".
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "την ώρα που οι αιματηρές πολεμικές συγκρούσεις στη Νότια Οσετία μαίνονται και οι κίνδυνοι επέκτασης της σύρραξης είναι μεγάλοι, αποτελεί πρόκληση οι κυβερνήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ να προσποιούνται τους έκπληκτους, τους αμέτοχους και του ειρηνοποιούς".
Η ΧΩΡΑ: "Με το πιστόλι στον κρόταφο ο πρόεδρος της Γεωργίας. Ανεβάζουν την πολεμική θερμοκρασία Πούτιν - Μπους".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "την ώρα που μαίνεται ο διπλωματικός πόλεμος ΗΠΑ - Ρωσίας και οι προσπάθειες της Ευρώπης για ειρήνη εντείνονται, νεκροί, ερείπια και καταστροφή αποτελούν την άλλη όψη της σύγκρουσης".
ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Κοροϊδία με τα καύσιμα. Στα ύψη παραμένουν οι τιμές".
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Είμαστε παγιδευμένοι σε κάρτες -κλώνους. Το φαινόμενο "skimming" αναστατώνει την Ευρώπη".
ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: " Η Ρωσία αποφασισμένη για ειρήνη με...πόλεμο. Ο Σαρκοζί σπεύδει, ως Πρόεδρος της Ε.Ε. , στη Γεωργία".