Σάββατο, 2 Αυγούστου 2008

Αποδοκιμασίες κατά ΟμπάμαΟ υποψήφιος των Δημοκρατικών για το Λευκό Οίκο, Μπαράκ Ομπάμα, αποδοκιμάστηκε κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής συγκέντρωσης στη Φλόριντα, από τρεις νεαρούς μαύρους.

Ενώ εκφωνούσε την ομιλία του για την οικονομική κατάσταση στις ΗΠΑ οι τρεις νεαροί σηκώθηκαν πίσω του και σήκωσαν ένα πανώ όπου είχαν γράψει τη φράση "Τι κάνεις για τη μαύρη κοινότητα Ομπάμα". Παράλληλα, άρχισαν να φωνάζουν το σύνθημα αυτό, πολλές φορές.

Ο Ομπάμα αντιμετώπισε ψύχραιμα την κατάσταση και αφού στράφηκε προς το μέρος τους είπε ότι μπορεί να απαντήσει στις ερωτήσεις τους αργότερα. "Θα έχουμε ένα γύρο ερωτήσεων και απαντήσεων. Μπορείτε να θέσετε αργότερα τα ερωτήματά σας αλλά μη διαταράσσετε τη συγκέντρωση, να είστε πολιτισμένοι. Πρέπει να είστε ευγενείς, αυτό είναι όλο", τόνισε.

Οι οπαδοί του που παρακολουθούσαν το επεισόδιο αντέδρασαν φωνάζοντας όλοι μαζί "Ναι, μπορεί". Η φράση "Ναι, μπορούμε", είναι το σλόγκαν του Ομπάμα. "Ηρεμήστε", πρόσθεσε ο Ομπάμα απευθυνόμενος πάντα στους νέους, προτού συνεχίσει την ομιλία του.