Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Πωλούνται "φίλοι" για το Facebook!

Μη γελάτε καθόλου! Αν νομίζετε ότι δεν έχετε αρκετούς φίλους στο Facebook, μην τα βάφετε μαύρα, διότι μια αυστραλιανή εταιρία μάρκετινγκ και διαφήμισης προσφέρεται να σας πουλήσει μερικούς και μάλιστα σε τιμή ευκαιρίας!

Η εταιρία...........

uSocial.net (http://usocial.net), με έδρα το Μπρισμπέην, που έχει προσφέρει μια ανάλογη υπηρεσία απόκτησης φίλων επί πληρωμή στους χρήστες του Twitter, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι η τιμή για 1000 φίλους στο Facebook είναι 177 δολάρια ενώ όποιος θέλει μπορεί να επωφεληθεί της προσφοράς και να προμηθευτεί 5.000 φίλους (το όριο που θέτει το FaceBook) έναντι του ποσού των 654 δολαρίων.
Το Facebook για πολλούς όπως και για τον 24χρονο διευθύνων σύμβουλο της εταιρίας Λέον Χιλ, αποτελεί ένα υπερβολικά αποδοτικό εργαλείο μάρκετινγκ. Σύμφωνα με τον Χιλ "με πολλούς φίλους, έχεις μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων που μπορείς να την πλησιάσεις και να της προωθήσεις οτιδήποτε. Το μόνο πρόβλημα είναι πως είναι πολύ δύσκολο να αποκτήσεις τόσους πολλούς φίλους –κι εδώ ερχόμαστε εμείς για να βοηθήσουμε".

Όμως παρόλη τη "βοήθεια" που μπορεί να δώσει η αυστραλιανή εταιρία, η ιδέα της έχει συναντήσει πολλές αντιδράσεις.

Το Twitter προσπάθησε να την κλείσει, κατηγορώντας την ότι στέλνει πληθώρα ανεπιθύμητων μηνυμάτων στα μέλη του, ενώ το digg.com επεχείρησε να βάλει φρένο στην πρωτοβουλία της να πουλάει ψήφους.

Το Facebook επίσης προειδοποίησε ότι τα μέλη του που αγοράζουν "φίλους" μπορεί να αποβληθούν μόνιμα από το δίκτυο.

Ωστόσο ο Αυστραλός επιχειρηματίας που κατηγορείται ότι πουλά "φίλους" μέσω του Facebook, υποστηρίζει ότι "δεν μπορεί να τον σταματήσει κανείς" και παραδέχεται ότι η αγορά και η πώληση "φίλων" παραβιάζει τους όρους λειτουργίας του Facebook αλλά προσθέτει ότι "είναι αδύνατον να επιβληθούν κυρώσεις".

Η εταιρεία uSocial λέει ότι θα αποστέλλει μαζικά τους καταλόγους φίλων (friend requests, ή fan requests) σε περίπτωση που κάποιος έχει μια σελίδα και θέλει να την προωθήσει. Ανάλογα με το πακέτο που θα επιλέξει ο πελάτης, η εταιρεία στέλνει από 1.000 έως 10.000 προσκλήσεις, με ένα μήνυμα που καλεί τον παραλήπτη να αποδεχτεί το αίτημα.

* Το Facebook είναι η μεγαλύτερη υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης και το τέταρτο σε επισκεψιμότητα site στον κόσμο, έχοντας περίπου 250 εκατ. μέλη.