Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2009

Χωρίς εκπλήξεις τα ψηφοδέλτια Επικρατείας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Ισχυρά πρόσωπα, που δεν αποτελούν έκπληξη, όρισαν επικεφαλής των ψηφοδελτίων Επικρατείας ο Κ.Καραμανλής και ο Γ.Παπανδρέου. Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ.Σουφλιάς ηγείται της λίστας της ΝΔ και ο γραμματέας του Κινήματος Γ.Ραγκούσης του αντίστοιχου συνδυασμού του ΠΑΣΟΚ.

Στις πρώτες θέσεις των ψηφοδελτίων Επικρατείας των δύο κομμάτων βρίσκονται.............


στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ενώ τις λίστες συμπληρώνουν προσωπικότητες από διάφορους επιστημονικούς και κοινωνικούς χώρους. Και από τα δύο ψηφοδέλτια προκύπτει η πρόθεση των προέδρων των κομμάτων για ανανέωση.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΝΕΤ ο πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής χαρακτήρισε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ επιτυχημένο συνδυασμό εμπειρίας, ικανότητας και ανανέωσης. Ακόμη, υπογράμμισε ότι η απόφαση του Μ.Έβερτ να είναι στην 12η θέση τον τιμά και αποτελεί προσφορά στην παράταξη.

Ειδικότερα, στην πρώτη πεντάδα των θέσεων του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ, ο πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας (2ος) και ο Ευάγγελος Αντώναρος (5ος), καθώς και γυναίκες από τον επιστημονικό χώρο: Η κα Ευγενία Τσουμάνη-Σπέντζα (3η), η Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου (4η).

Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Μιλτιάδης Έβερτ βρίσκεται στη 12η τιμητική θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, έπειτα από την επιθυμία που εξέφρασε ο ίδιος.

Ο πρωθυπουργός απέστειλε την Κυριακή ευχαριστήρια επιστολή προς τον κ. Έβερτ, εξαίροντας τη μακρόχρονη προσφορά του, καθώς και την απόφασή του, η οποία, όπως αναφέρει, εξυπηρετεί την ανανέωση «σε πολιτικές και πρόσωπα».

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Γ.Ραγκούσης ηγείται του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, στο οποίο στην 12η και τιμητική θέση καταλαμβάνει ο καθ. Εμμ.Κριαράς. Το ψηφοδέλτιο καταρτίστηκε με μάχιμα και καταξιωμένα στο χώρο τους πρόσωπα, ενώ χαρακτηρίζεται από την ανανέωση.

Τη 2η θέση στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ καταλαμβάνει η οικονομολόγος, με εμπειρία από την Παγκόσμια Τράπεζα, Έλενα Παναρίτη, και την 3η θέση ο Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής της πολιτικής της Υγείας και με εμπειρία σε θέματα κοινωνικού κράτους.

Στην 4η θέση βρίσκεται η κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος Μάγια Τσόκλη και στην 5η θέση ο στενός συνεργάτης του Γ.Παπανδρέου Παύλος Γερουλάνος.

Newsroom ΔΟΛ