Σάββατο, 25 Ιουλίου 2009

ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ


O Πύργος Τριφυλίας γιορτάζει την πολιούχο του Αγία Παρασκευή.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος αναμένεται πλήθος κόσμου να παραβρεθεί όχι μόνο στις θρησκευτικές εκδηλώσεις μα και να παρακολουθήσει τις πολιτιστικές και να διασκεδάσει στο καθιερωμένο λαϊκό πανηγύρι που γίνετε.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις...........


ξεκίνησαν την Παρασκευή 24 Ιουλίου με θεατρική παράσταση.
Στο θερινό θέατρο του χωριού, στο κοινοτικό μέγαρο, ο πολιτιστικός σύλλογος του χωριού σε συνεργασία με τον δήμο Γαργαλιάνων και τον ΟΠΑΝΑΜ παρουσίασαν το θεατρικό έργο ΄΄ Τα παραδοσιακά επαγγέλματα που χάθηκαν ‘’ για να θυμηθούν οι παλαιοί και να μάθουν οι νεότεροι.

Σήμερα το απόγευμα στο γραφικό εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής τελέστηκε Μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος.

Μετά το τέλος του εσπερινού στην κεντρική πλατεία του χωριού κάτω από τα αιωνόβια πλατάνια ξεκίνησε η πρώτη βραδιά του λαϊκού πανηγυριού διοργανωμένο από τον δήμο Γαργαλιάνων.

Αύριο στις 7:00 το πρωί θα ξεκινήσει ο όρθρος και η θεία λειτουργία μετά το πέρας της οποίας κατά τις 10:30 θα ξεκινήσει η λιτανεία της ιεράς εικόνας της Αγίας στους κεντρικούς δρόμους του χωριού, θα τελεσθεί δέηση στην πλατεία και στη συνέχεια θα μεταφερθεί για δωδεκαήμερο προσκύνημα στον κεντρικό ναό του χωριού.

Μετά το πέρας της λιτανείας κατά την καθιερωμένη συνήθεια όλοι οι παρευρισκόμενοι θα απολαύουν το καθιερωμένο ουζάκι ή το εύγευστο τοπικό κρασί ( ότι προτιμάει ο καθένας ) κάτω από τα δροσερά πλατάνια στην κεντρική πλατεία.

Το βράδυ της ίδιας μέρας στις 21:00 θα ξεκινήσει η δεύτερη βραδιά του λαϊκού πανηγυριού στην κεντρική πλατεία διοργανωμένο, αυτή τη φορά, από τους ιδιοκτήτες των καφενείων.
*Εμείς θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους φίλους bloggers του pyrgostrifylias.blogspot.com για την επικοινωνία και την πρόσκληση και να σας προτείνουμε, όσοι μπορείτε, να παρευρεθείτε στις εκδηλώσεις.