Σάββατο 25 Ιουλίου 2009

Φουλ για μετάλλιο… Η Εθνική ομάδα Νέων Ανδρών στους «4» του Ευρωμπάσκετ!


Η Εθνική ομάδα Νέων Ανδρών επικράτησε 77-68 της Κροατίας και προκρίθηκε στους «4» του Ευρωμπάσκετ, το οποίο διεξάγεται στη Ρόδο. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ανέβασε την απόδοσή του στην τρίτη περίοδο και από εκείνη τη στιγμή μέχρι το τέλος, διατήρησε τον έλεγχο. Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά της διοργάνωσης την Ισπανία σήμερα στις 19:00..............


Τα δεκάλεπτα: 20-21, 35-33, 55-46, 77-68

Κροατία (Κούντσε): Ράντιτς 10, Νάκιτς 2, Βράγκοβιτς 12, Μπογκντάνοβιτς 14, Κράλιεβιτς, Όστριτς 3, Ντέλας 2, Χάιντιτς 9, Μαρτσίνκοβιτς 1, Κάρλοβιτς 4, Μπλάζεβιτς, Μπίλαν 11 (11ρ)

Ελλάδα (Μίσσας): Μάντζαρης, Μούρτος, Τσακαλέρης, Παππάς 18 (4ρ, 4κλ), Γιαννόπουλος, Σακελλαρίου 1, Παπανικολάου 12 (8ρ), Σλούκας 16 (6ρ, 4 α), Γιάνκοβιτς 2, Μπόγρης 17 (10ρ), Κασελάκης 9, Σαρικόπουλος 2.

Τόσο η Ελλάδα όσο και η Κροατία μπήκαν στο παρκέ του «Βενετόκλειου» και το… άγχος ήταν εμφανές από τους παίκτες και των δύο ομάδων. Οι Κροάτες ήταν αυτοί που είχαν τον έλεγχο στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και διατηρούσαν ένα μικρό προβάδισμα… Από εκείνο το σημείο και μέχρι το τέλος της περιόδου, καμία ομάδα δεν μπόρεσε να ξεφύγει στη διαφορά. Σε ένα παιχνίδι με πολύ γρήγορο ρυθμό, οι Κροάτες μπόρεσαν να προηγηθούν μόλις με ένα πόντο στο πρώτο δεκάλεπτο, 21-20.

Η εικόνα παρέμεινε ίδια και στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου. Τ συγκρότημα του Κώστα Μίσσα προσπαθούσε να πάρει το έλεγχο του παιχνιδιού, όμως οι παίκτες της Εθνικής τα χαλούσαν στην τελική προσπάθεια. Οι βιαστικές επιλογές που έπαιρναν οι παίκτες της Ελλάδας, αλλά και τα αρκετά λάθη, δεν τους έδιναν το δικαίωμα να ξεφύγουν στο σκορ, με το 31-26 (υπέρ της Εθνικής) να είναι η μεγαλύτερη διαφορά για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, μέχρι εκείνο το σημείο. Από την άλλη πλευρά, οι Κροάτες κάνοντας… αθόρυβη δουλειά, έβρισκαν τους διαδρόμους και με ένα σερί 4-0 μείωσαν στους δύο, 35-33.

Η Εθνική έχοντας έναν εξαιρετικό Μπόγρη, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση, διατηρούσε αυτό το μικρό προβάδισμα που είχε από το τέλος της δεύτερης περιόδου, 40-37. Παρόλα αυτά, οι Κροάτες κατάφεραν να φέρουν στα ίσα το παιχνίδι, 42-42, 5:10’ πριν το τέλος του δεκαλέπτου. Από εκείνο το σημείο και μετά, το συγκρότημα του Μίσσα, μεταμορφώθηκε και με ένα σερί 8-0, πήρε προβάδισμα οκτώ πόντων 50-42, μια διαφορά που μεγάλωσε στους εννέα (τη μεγαλύτερη στον αγώνα)55-46.

Η Εθνική είχε πάρει μπροστά και δεν σταματούσε… Πλέον, στην τέταρτη και πιο καθοριστική περίοδο, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού και κατάφερε να ανεβάσει ακόμα περισσότερο τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό, 61-50. Τελικά οι Κροάτες αποδείχτηκαν σκληρά καρύδια αφού μείωσαν στους έξι περίπου 3’ πριν το τέλος, όμως οι Έλληνες ήταν πιο ψύχραιμοι και κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη.

Ο Βαγγέλης Σακελλάρίου ο οποίος από την επόμενη περίοδο θα αγωνίζεται στα Τρίκαλα, δήλωσε:

«Είναι μία πολύ όμορφη μέρα, τόσο λόγω της πρόκρισης της Εθνικής ομάδας στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, όσο και λόγω της μεταγραφής μου στα Τρίκαλα. Η χαρά μας για την πρόκριση στην τετράδα είναι πολύ μεγάλη. Το Βενετόκλειο σήμερα παλλόταν από τον κόσμο και τους ευχαριστούμε όλους για τη βοήθειά τους. Χαρήκαμε για την πρόκριση, αλλά η προσοχή μας έχει ήδη στραφεί στον ημιτελικό. Όταν έχεις κερδίσει μία ομάδα και την αντιμετωπίζεις ξανά είναι επικίνδυνο. Οι Ισπανοί είναι υποψιασμένοι, σίγουρα θα θέλουν να πάρουν τη ρεβάνς για την ήττα τους την Τρίτη, αλλά εμείς έχουμε δείξει προσωπικότητα και χαρακτήρα σαν ομάδα. Πιστεύω πως με τη βοήθεια του κόσμου θα πάνε όλα καλά».»



sport-fm.gr