Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΑΝΟΧΗ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ «FREE CAMPING»


Για το «Free Camping», το «ελεύθερο κάμπινγκ», υπάρχουν πολλές και διαφορετικές απόψεις. Θετικές, αρνητικές, αλληλοσυγκρουόμενες. Και, μπορεί να είναι μία «φτηνή» λύση για διακοπές, δημιουργεί προβλήματα κι εγκυμονεί πολλούς και σοβαρούς κινδύνους, όμως.
Ανεξαρτήτως της γνώμης που έχει καθένας για το εν λόγω θέμα, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία αυτό απαγορεύεται!
Ωστόσο, ο νόμος μπορεί να υπάρχει, αλλά δεν εφαρμόζεται στην πράξη, όπως καταγγέλλουν οι ιδιοκτήτες νομίμως λειτουργούντων οργανωμένων κατασκηνώσεων - επιχειρήσεων κάμπινγκ, από τη Ζαχάρω της Ηλείας μέχρι και τη Γιάλοβα της Μεσσηνίας. Κι αυτό συμβαίνει με την αδιαφορία και «προκλητική» ανοχή των τοπικών Αρχών ιδίως και............

κυρίως των Δημοτικών Αρχών, που έχουν και την αρμοδιότητα επί της παράνομης στάθμευσης τροχόσπιτων κ.λπ.
Για μια ακόμη χρονιά, από τον προηγούμενο κιόλας μήνα, παρατηρείται το φαινόμενο σε παραλίες όπως, της Ελαίας, του Καλού Νερού, του Άι-Λαγούδη, του Ρωμανού, της Βοϊδοκοιλιάς κ.ά. να είναι σταθμευμένα, παράνομα, δεκάδες τροχόσπιτα, που όσο περνά ο καιρός ολοένα και αυξάνουν.
Οι ιδιοκτήτες κάμπινγκ με έγγραφά τους - καταγγελίες προς τις Δημοτικές Αρχές των παραλιακών Δήμων της Τριφυλίας, που έχουν κοινοποιήσει στις Εισαγγελικές, Αστυνομικές και Λιμενικές Αρχές, έχουν επισημάνει το πρόβλημα, τις τεράστιες διαστάσεις αυτού, τη ζημία που υφίστανται ως επιχειρήσεις με ταυτόχρονη απώλεια θέσεων εργασίας, καθώς και το τεράστιο περιβαλλοντικό έγκλημα, που γίνεται από τα λύματα των τροχόσπιτων, που ανεξέλεγκτα και με τη σιωπηρή ανοχή των τοπικών Αρχών πέφτουν στις παραλίες και τους αιγιαλούς της ευρύτερης περιοχής... Παράλληλα έχουν προβεί και σε σχετικές παραστάσεις στην Εισαγγελία της Κυπαρισσίας.
Ιδιαίτερα έντονο παρουσιάζεται το πρόβλημα, όπως μας είπαν, στον Δήμο Αυλώνος, όπου η Δημοτική Αρχή όχι μόνο ανέχεται και αδιαφορεί για το συγκεκριμένο πρόβλημα, αλλά ο αντιδήμαρχος, κ. Κόλλιας, έφτασε στο σημείο να απειλήσει και ιδιοκτήτη κάμπινγκ!
Μάλιστα, προσέφυγαν και στη Δικαιοσύνη κατά του δημάρχου Αυλώνος, Γιάννη Φιλντίση, για παράβαση καθήκοντος και κατά του αντιδημάρχου, κ. Κόλλια, για απειλή και εξύβριση, καθώς αυθαίρετα «ξήλωσε» πινακίδες απαγόρευσης (του ελεύθερου κάμπινγκ) του Δασαρχείου στο Δάσος της Ελαίας.
Με έγγραφό τους διαμαρτύρονται εντονότατα και καταγγέλλουν την απαράδεκτη κατάσταση, που επικρατεί στις περιοχές, όπου υπάρχουν οι επιχειρήσεις τους, με τους ελεύθερους κατασκηνωτές. Το αποκορύφωμα είναι η ελεύθερη κατασκήνωση στο Δάσος της Ελαίας, όπου συγκεντρώνονται και κατασκηνώνουν παράνομα περισσότερα από 1.000 άτομα καθημερινά! Τονίζουν, μάλιστα, πως εκτός από τα οικονομικά προβλήματα, που δημιουργούνται στις επιχειρήσεις τους, από τη μη εφαρμογή του νόμου από τις αρμόδιες Αρχές και Υπηρεσίες, δημιουργούνται και άλλα προβλήματα, όπως μόλυνση του περιβάλλοντος, κίνδυνος πυρκαγιάς, κίνδυνος εξαπλώσεως μολυσματικών ασθενειών λόγω έλλειψης υποδομών υγιεινής και αποκομιδής απορριμμάτων, καταστροφή του τόπου ωοτοκίας του σπανιότερου είδους θαλάσσιας χελώνας καρέτα καρέτα και δυσφήμιση του ελληνικού Τουρισμού...


Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ" - Τετάρτη 17 Ιουνίου